Matchnummer: 130142095
Samling:12:45
Kvarnby IK - Ariana FC 0-4
2020-08-24 09:37

Under söndagen tog Kvarnby IK emot serieledaren Ariana FC hemma på Bäckagårs IP. Ariana visade sig vara så bra som man trott på förhand och vann tillslut med komfortabla 0-4.

Richard Ohlqvist mönstrade en defensiv uppställning för att kunna störa Arianas offensiv på bästa möjliga sätt. Matchplanen var att ligga lågt och samlat och satsa på omställningar, både direkta och indirekta. Samtidigt var det viktigt för KIK att inte släppa in ett tidigt ledningsmål.

-Matchplanen höll bra under hela första halvlek, dock med ett litet undantag och det var när dom tog ledningen via en omställning, säger Richard Ohlqvist huvudtränare Kvarnby IK och fortsätter:

-Jag tycker att vi bar bra med under hela halvleken med vårt samlade försvarsspel och giftiga omställningar men tyvärr var det deras ledningsmål som störde.

Kvarnby IK skapade tre fina målchanser under den första halvleken men lyckades inte få in bollen i mål. Närmre än en boll som balanserade på mållinjen kom inte KIK.

Trots underläge i halvtid var det gott mod i Kvarnby. Laget var fastbeslutna om att man skulle kunna vända underläget, dels för att matchplanen höll bra och dels för att laget tidigare vänt värre underlägen än med ett måls marginal.

KIK skulle gå ut till den andra halvleken med en snarklik matchplan men med ett försök till ett lite större bollinnehav men fortsatt med stort tålamod både offensivt och defensivt. Det var dock gästerna som tog tag i taktpinnen direkt i den andra halvleken. I takt med att Ariana växlade upp ytterligare tappade hemmalaget kvalitet i passningsspelet och sakta började försvarsspelet att luckras upp.

I mitten av den andra halvleken kom också 0-2 vilket skulle visa sig vara matchavgörande.

-Efter det andra baklängesmålet tappade vi vår organisation och fler och fler spelare försökte avgöra på egen hand i hopp om att komma närmre målmässigt, säger Richard Ohlqvist.

Innan matchen var slut hade Ariana gjort ytterligare två mål framåt varav det sista målet på straff. Slutresultatet skrevs till 0-4 och tillslut blev bortasegern ganska klar.

-En match varar i minst 90 minuter och de siffror som står på resultattavlan gäller och går inte att förklara bort. Det fanns absolut målchanser åt båda håll men Ariana är ett komplett seniorlag med kvalitet på samtliga positioner och ett oerhört bra division 4-lag. I slutändan räckte vi inte riktigt till, säger Richard Ohlqvist som redan efter slutsginalen lyft blicken mot nästa helgs drabbning borta mot tolfteplacerade Vellinge FF.