Matchnummer: 130142083
Samling:12:45
Kvarnby IK - Rosengård FF 2-0
2020-08-10 09:28

Efter två raka oavgjorda matcher, med mersmak, fick Kvarnby IK äntligen med sig en seger och tre poäng hem efter 2-0 hemma mot Rosengård FF.

I säsongens tredje seriematch fick Kvarnby IK äntligen sjunga segersång anförda av kapten Abbas Abbas. Matchen spelades i tropisk värme och stekande sol vilket gjorde att båda lagen ständigt bytte spelare in och ut, vilket tydligt påverkade matchens karaktär. Första halvlek var också spelmässigt väldigt jämn. Bollinnehavet skiftade ganska mycket mellan lagen och KIK hade svårt att både etablera och få fast passningsspelet på offensiv planhalva.

-Rosengårds starka mittbackar motade de flesta av våra anfallsförsök samtidigt som krafterna vid flera tillfällen tycktes ta slut utanför straffområdet och vi hade inte styrka nog att tränga igenom deras försvarslinje, säger Richard Ohlqvist huvudtränare i Kvarnby IK.

Inte heller gästerna skapade särskilt många heta chanser trots att de emellanåt kombinerade fint på mittplan. Dock gjorde Hampus Jönsson i Kvarnbys mål en riktig kalasräddning på ett skott som ändrade riktning och kunde därmed hålla nollan bakåt intakt.

-Räddningen som Hampus gör var oerhört viktig för resten av matchen och skön att ha med sig in i halvtidsvilan, säger Richard Ohlqvist.

Till den andra halvleken kom Kvarnby ut betydligt starkare och startade halvlek två betydligt bättre än den första. Hemmalaget var i halvtid inte nöjda med prestationen offensivt men nu kom man in i gästernas straffområde oftare vilket var helt avgörande för att kunna göra mål och åka hem med segern. Trots bättre spel uteblev de riktigt heta målchanserna för Kvarnby och istället stack Rosengård upp och fick en straff tilldömd till sig.

-Rosengårds straffmiss är nog helt avgörande för matchen. Vi fick nya krafter och började ta över matchen ännu mer, säger Richard Ohlqvist och fortsätter:

-Ett inkast, nära hörnflaggan, touchade Abbas och deras målvakt hann inte reagera tillräckligt snabbt. 1-0 och energin i laget var på topp.

Kvarnby fortsatte att vårda bollen och när Omar Mohammed Tawfiq friställdes och kunde göra 2-0 kändes segern klar. Rosengård försökte få till en reducering när man flyttade upp fler spelare men KIK lyckades hålla undan och fick äntligen med sig säsongens första seger.