Matchnummer: 130142072
Samling:17:15
Kvarnby IK - Lilla Torg FF 1-1
2020-08-06 09:30

KIK hade ledningen fram till slutskedet av matchen men fick tillslut nöja sig med en poäng efter straffkvittering från Lilla Torg.

Det var ett fokuserat Kvarnby IK som stegade ut på Bäckagårds IP under onsdagskvällen. Efter poängtappet senast mot BK Flagg ville KIK visa att denna gång skulle ha med sig alla poäng hem. Kvarnby inledde också matchen starkt. Laget låg rätt i försvarspositionerna vilket gjorde att man flera gånger erövrade bollen kring mittlinjen och kunde starta offensiven högre upp i banan. Därtill var KIK observanta på Lilla Torgs spelvändningar så att detta inte skulle bli ett farligt anfallsvapen för dom.

-Vi var det klart bästa laget i första halvlek. Vi hade ett större bollinnehav med ett snabbt och effektivt passningsspel där vi kombinerade oss igenom deras försvarslinjer. Vi skapade fler målchanser och gjorde dessutom 1-0 genom Abbas Abbas, säger Richard Ohlqvist huvudtränare Kvarnby IK.

Första halvlek kännetecknades av ett stabilt försvarsspel och en offensiv där hela Kvarnby deltog. KIK kunde gång på gång etablera ett anfallsspel på gästernas planhalva och ett flertal gånger komma in i offensivt straffområde. Förhoppningen från KIK var att fortsätta våga spela på samma sätt i den andra halvleken men samtidigt var laget medvetna om att Lilla Torg skulle flytta upp fler spelare i anfallet och pressa på för en kvittering.

KIK lyckades dessvärre inte upprätthålla ett lika fint spel under den andra halvleken och istället blev laget lite ängsligt ju längre matchen varade. Trots detta skapade Kvarnby flera riktigt vassa målchanser med bland annat ett friläge från halva plan som matchens hetaste med dryga tio minuter kvar.

-2-0 där och vi hade vunnit matchen. Istället fick Lilla Torg ny energi och kunde via en högst märklig straff kvittera i slutminuterna. Linjemannen upptäckte en hands i vårt straffområde som inte huvuddomaren, som stod mycket bättre till, upptäckte, säger Richard Ohlqvist.

Kvarnby försökte resa sig efter den sena kvitteringen men närmare än Sebastian Olssons distansskott som bortalagets målvakt gjorde en riktigt bra räddning på kom aldrig KIK de där tappade tre poängen.

-Jag tror att motståndarna tyckte att resultatet var rättvist men jag har svårt att tycka det med tanke på friläget från halva plan och deras mål som tillkommer på en märklig straff. Det känns lite snöpligt, säger Richard Ohlqvist och fortsätter:

-Vi har nu i två matcher visat att vi, spelmässigt, är ett lag för toppstriden men tyvärr inte poängmässigt än så länge.