Matchnummer: 130142074
Samling:11:45
BK Flagg - Kvarnby IK 3-3
2020-08-02 14:28

Kvarnby IK hämtade upp ett 2-0 underläge och hade ledningen med 2-3 mot BK Flagg men fick tillslut endast med sig ett poäng från Dalhems IP. Snöpligt efter den fina upphämtningen men en poäng med hem.

Kvarnby IK åkte till ett soligt Dalhems IP för att ta sig ann Malmökonkurrenten BK Flagg i den efterlängtade seriepremiären. Det blev en svängig historia där hemmalaget skulle ta initiativet från start.

-Jag önskade, inför matchen, att vi skulle ta ledningen och även hålla nollan men det var vi inte ens nära. BK Flagg startade matchen klart bäst med ett större bollinnehav och en aggressivare inställning och tog också ledningen via en frispark utanför straffområdet, säger Richard Ohlqvist huvudtränare Kvarnby IK.

Hemmalagets ledningsmål uppstod efter en situation där Kvarnby hade bollen men tappade den och när man skulle ta den tillbaka blev det istället frispark som följd vilken Flagg kunde utnyttja. Hemmalaget var det bättre laget men efter den halva första halvleken och en välbehövlig drickapaus kom KIK ut som ett helt nytt lag.

-Vi tog över helt och dominerade såväl bollinnehav som skapandet av målchanser, säger Richard Ohlqivst.

Att BK Flagg gjorde 2-0 kort härefter var därför allt annat än rättvist. Målet kom ologiskt sett till matchbilden men en för löst slagen bakåtpassning förvaltade hemmalaget väl och kunde rulla in 2-0 utan att egentligen ha skapat en egen målchans. KIK skulle dock resa sig omgående. Laget fortsatte att dominera matchbilden och Sebastian Olssons reduceringsmål var fullt rättvist. När klockan tickat upp på tilläggstid i den första halvleken kunde Kvarnby även kvittera genom Omar Mohammed Tawfiq vilket också blev halvtidsresultatet.

-I halvtid var vi övertygade om att vi skulle vinna matchen. Vi hade tagit över matchen och vi hade en bra känsla inför den andra halvleken, säger Richard Ohlqvist.

Kvarnby inledde också den andra halvleken lika bra som den första hade avslutats. Ett ledningsmål hängde i luften och ledningsmålet skulle också komma. Omar hittade nätmaskorna fram till sitt andra mål för dagen och Kvarnby satt i förarsätet. Sakta men säkert blev dock KIK något ängsliga och släppte in Flagg igen i matchen. Hemmalaget tryckte upp sitt lag i jakten på en kvittering och Kvarnby trycktes längre bak i banan.

Kvitteringen skulle också komma när en hemmaspelare avlossade ett skott som turligt ändrade riktning på en Kvarnbyspelare och ställde Hampus Jönsson helt i bortamålet. Målet blev också dagens sista även om det var Kvarnby som var närmast ett segermål i slutet. Två ramträffar ifrån full pott med en straff i stolpen och ett avslut i ribbans underkant men närmre än så kom inte KIK.

-Slutresultatet 3-3 speglade inte matchen så som den blev och med den slutforcering vi fick in vilket såklart känns surt. Positivt var att vi aldrig vek ner oss utan hämtade upp ett tvåmålsunderläge och att vi inte förlorade. Att vi skulle vunnit matchen tror jag att vi alla är ense om, säger Richard Ohlqvist.