Plats:Borgeby IP
Samling:12:00
Bjärreds IF - Kvarnby IK 3-3
2020-07-26 09:32

Kvarnby IK kom tillbaka starkt i den andra halvleken och fick med sig 3-3 i seriegenrepet borta mot Bjärreds IF. Trots underläge med 3-0 i paus visade laget på en stark moral när man jobbade sig ikapp.

Kvarnby IK åkte till ett soligt Bjärred i ett strålande sommarväder på en jämn och fin gräsplan för att städa undan genrepet inför kommande helgs seriepremiär. Huvudtränare Richard Ohlqvist förväntade sig inför matchen att spelarna skulle vara som kalvar på grönbete med tanke på de fina förutsättningarna för fotboll och det återbud man sent fick in helgen innan när GIF Nike lämnade återbud dagen innan match. När domaren blåste av för matchens första 45 minuter stod det dock hela 3-0 till Bjärreds IF och KIK var inte nära sina moståndare någonstans.

-Det kvittar vilka uppspelsprinciper vi tränar på, vilka ytor vi ska befolka och vilka vinklar som vi ska skära av om vi inte gör grunden för fotboll: att springa mycket, att vinna närkamper och nickdueller samt att vårda vårt passningsspel, säger Richard Ohlqvist om den första halvleken.

Kvarnby IK var väldigt passiva och avvakande under den inledande halvtimmen av matchen vilket också straffade sig. Trots detta lyckades laget vaska fram fyra-fem klara målchanser men skärpan fanns inte där under matchens första halvlek. KIK:s bollinnehav var inte heller det särskilt stort vilket gjorde att laget fick ägna sig åt att försvara sig mot Bjärreds offensiv stora delar av matchens första 45 minuter.

Som tur är finns det alltid möjlighet till förändring och förbättring efter en dålig första halvlek och Kvarnby IK kom ut med ny energi till den andra halvleken mycket tack vare att ingen spelare i laget var nöjd med lagets insats, varken kollektiv eller individuellt. KIK gjorde ett par justeringar på mittfältet men framförallt var hela laget överens om att alla måste jobba mycket hårdare för varandra, visa stolthet att spela i Kvarnby IK:s blåtröja och kliva in i närkamperna på ett helt annat sätt.

Kvarnby IK fick snabbt resultat för den nya energi man skapat under halvtidsvilan och matchen kunde jämna ut sig med ett böljande spel mellan de båda lagen. Efter 90 minuter och domaren blåst för slutsignalen stod det 3-3 på resultattavlan och Kvarnby IK hade lyckats komma tillbaka i matchen efter en fin slutforcering som resulterade i tre mål. Skillnaden från den första halvleken var enorm och Kvarnbyspelarna visade prov på stark moral och karaktär som kunde komma tillbaka.

-Samtliga spelare jobbade och slet, blockerade skott, vårdade bollen, kombinerade fint på mittfältet och visade en helt annan inställning och attityd under den andra halvleken, säger Richard Ohlqvist och fortsätter:

-Vi hade ett större bollinnehav och var oftare i offensivt straffområde. Samtidigt var Morgans straffräddning vid 3-0 viktig för oss och gav oss ännu mer energi.

Efter Morgans straffräddning kom också Kvarnbys reduceringsmål ganska kort efter genom Haider vilket gav KIK ytterligare en boost framåt. Övriga två Kvarnbymål gjordes av Omar och Abbas.

Efteråt var Richard Ohlqvist nöjd med upphämtningen och menade på att matchens sista 20 minuter var lagets i särklass bästa under hela matchen vilket också blir en härlig avslutning att ta med sig till seriepremiären på lördag.

-Återigen hämtade vi upp ett underläge och visade att en match inte är slut förrän domaren blåser. Inför stundande seriepremiär, borta mot BK Flagg, hoppas jag att vi kan ta ledningen samt hålla nollan, avslutar Richard Ohlqvist.