Plats:Bäckagårds IP
Samling:11:00
Kvarnby IK - Åstorps FF 2-2
2020-07-12 13:50

Kvarnby IK hämtade upp ett 0-2 underläge och fixade ett oavgjort resultat i den första matchen sedan april hemma mot division 4 laget Åstorps FF.

Lördagen den 4 april. Det var senast Kvarnby IK:s herrar spelade match innan restriktioner och direktiv satte stopp. Igår var det äntligen match igen när KIK tog sig an fjolårets topplag i division 4, Åstorps FF, hemma på Bäckagårds IP.

Första halvlek inledes i motvind för Kvarnby IK på olika sätt. Dels var blåsten kraftig och KIK hade det svårt att spela sig ur bortalagets press och dels hamnade laget i underläge och fick jaga för att inte åka hem med en förlust i bagaget.

-Deras tunga forwards hindrade oss från att nå våra mittfältare och dessutom vann Åstorp en del närkamper kring mittlinjen vilket försvårade ytterligare, säger Richard Ohlqvist huvudtränare Kvarnby IK och fortsätter:

-Sett till matchbilden var inte deras 0-1 oförtjänt då de tog sig fram längs kanten och med ett fint inlägg efter marken kunde göra ledningsmålet.

Efter gästernas ledningsmål började matchen att jämna ut sig och Kvarnby IK skapade en hel del fina anfall där laget kunde vinna fler andra bollar och på så sätt bita sig kvar på offensiv planhalva och skapa ett tryck på motståndarna. Därför kom Åstorps 0-2 mål både plötsligt och oväntat när man hittade nätmaskorna fram till den utökade ledningen i slutminuterna av den första halvleken.

Trots att vinden mojnade betänkligt under den andra halvleken fick Kvarnby vind i seglen efter pausvilan. Laget kände sig på gång redan mot slutet av den första halvleken och baklängesmålet till trots så kände Kvarnbyspelarna att alla ”nästan-lägen” var värda ett bättre öde och resultera i mål. Kvarnby satte en bättre press på gästernas bollhållare och tog över kommandot med längre anfall och fler attacker in i straffområdet.

Reduceringen skulle också komma ganska omgående efter att Sebastian Olsson stött in bollen efter en frispark på offensiv planhalva. Med reduceringsmålet i ryggen fortsatte Kvarnby IK att dominera matchen och skapade flera heta kvitteringschanser. Åstorp stack då och då upp i farliga kontringslägen men fler mål skulle det inte bli för bortalaget denna nypremiär.

-När Omar smällde in kvitteringen till 2-2 i bortre hörnet kändes det rättvist och samtidigt började vi också hoppas på ett vinstmål. Chanserna fanns definitivt och bäst chans av alla hade nog inbytte Ali, ytterligare en ung lovande spelare, men avslutet gick över, säger Richard Ohlqvist.

Matchen slutade oavgjort, 2-2, och efteråt var Kvarnbys tränare nöjd och summerade:

-Det var en bra värdemätare och flera unga Kvarnbyspelare testade på A-lagsspel. Med tanke på deras insats och våra duktiga spelare födda 2004 känns Kvarnbys framtid ljus