Herr

Oavgjort mot GIF Nike
2015-03-21 17:44
Gamle Kvarnbyspelaren Björn i farten

Ytterligare en träningsmatch, denna gången hemma mot GIF Nike. Första matchen med nya tränaren "Bagaren" vid rodret. Perfekta förhållanden, vindstilla och 7-8 grader varmt denna torsdagskväll. Nike trillade tyvärr ur Div 2 förra säsongen och bygger nytt för framtiden med ny tränare. En god motståndare ska det visa sig. Det är fart och fläkt, och bra passningsspel från båda lagen. Nike kommer att ta ledningen i 33.e minuten. En kontring där ett perfekt inlägg hittar deras forward som nickar över Tonny som inte hinner ut, ett bra fotbollsmål. Vi pressar på och har klart mest bollinnehav, men avsluten är inte bättre än att Nikes duktige keeper kan hålla nollan i första halvlek. I andra höjer vi tempot rejält, och Nike blir ordentligt tillbakapressade. På en snabb omställning hittar Felix fram till Noor på vänsterkanten som vackert skjuter in 1-1 över deras målvakt. Kort därefter ställer Nike om lika snabbt. Deras forward får till ett bra skott som Tonny räddar, men returen rakas in från kort avstånd till 1-2. i 70:e kontrar Nike igen och gör det bra. Otagbart skott från högerkanten och 1-3. Det i en bra period för oss, så ett riktigt tungt baklängesmål. Vi ger dock inte upp, utan kör på framåt ännu hårdare. Med 10 minuter kvar tar en Nikespelare med händerna i straffområdet. Felix slår straffen, duktige Viktor Ringdahl i Nikes mål gör en svettig enhandsräddning, men Felix är först på returen och trycker in reduceringen. Kort senare hittar Kugel fram till Dano med en fin instickare, och på målskyttens vis dundrar Dano upp den i nättaket till 3-3. Matchen slutar oavgjort, och på det stora hela en bra prestation. Högaborg borta på tisdag, Lunds BK hemma 6 april, sedan är det äntligen dags för seriepremiär 11 april.