Matchstart:lör 14 mars, 14:00
Plats:Bäckagårds IP plan A
Kvarnby IK - Bosnien Hercegovinas SK 4-4
2020-03-15 08:49

4-0 efter 45 spelade minuter räckte tyvärr inte till seger mot Bosnien Hercegovinas SK under lördagseftermiddagen. Slutresultatet skrevs till 4-4 efter en otrolig upphämtning av bortalaget.

KIK tog under lördagseftermiddagen emot Bosnien Hercegovinas SK på Bäckagårds IP i säsongens femte träningsmatch. Det blev en match med två helt olika ansikten. Kvarnby IK inledde starkt och tog också en tidig ledning genom Max Andersson Sääf. Spelet böljade fram och tillbaka under matchens första 45 minuter men det var KIK som skapade både de flesta och hetaste målchanserna.

Även om siffrorna i paus kanske var större än vad som egentligen speglade matchbilden, inte minst eftersom Morgan i hemmamålet stod för ett par fina räddningar, så kunde KIK gå till halvtidsvila med klara 4-0 i ryggen.

-En klar nyckel i första halvlek var våra spelvändningar. Här hängde inte Bosna med och vi hade en del fina anfall via spelvändningarna. I pausvilan pratade vi om att fortsätta vända på spelet och att det var viktigare att håla nollan än att göra mål nummer fem framåt, säger Richard Ohlqvist huvudtränare i Kvarnby IK och fortsätter:

-Pausvilan gjorde oss dock inte gott och det var kanske här matchen förändrades helt. Jag valde att stanna kvar ute med laget på plan, med löfte från domarna att ha en kort pausvila. Detta visade sig vara ett felaktigt beslut då Bosna stannade kvar i omklädningsrummet i nästan 20 minuter trots flera försök att få ut dom.

Efter pausvilan, som skulle varit kort men istället blev extra lång, kom Kvarnby snett in i den andra halvleken. Koncentrationen var inte riktigt på topp och samtidigt som Bosna hade gått upp i varv gick KIK ner i varav i väntan på halvlek två. Den andra halvleken hade inte varit långvarig när ett felpass på egen planhalva gav Bosna möjligheten till en tidig reducering. Målet för gästerna gav dom energi och spelglädje vilket samtidigt gjorde att KIK tappade över allt initiativ till bortalaget.

Kvarnby vaskade fram några vassa kontringar som kunde resulterat i ytterligare hemmamål men gästernas målvakt gjorde ett par fina räddningar och hade därmed spikat igen för dagen. Istället kunde Bosna göra ytterligare tre mål framåt och hade därmed hämtat upp 4-0 till 4-4. I slutminuterna trodde de flesta att KIK trots allt skulle lyckas reda ut vändningen när man hittade nätmaskorna fram till 5-4. Segermålet dömdes dock bort för en tveksam hands och slutresultatet skrevs till 4-4.

-Jag har faktiskt aldrig tidigare, varken som spelare eller träna, upplevt att ha tappat en så stor ledning men vi vet att det händer ibland. Tyskland tappade ju samma ledning mot Sverige för några år sedan och nu var det vår tur, säger Richard Ohlqvist och fortsätter:

-Återigen kan jag konstatera att fotboll är först en löpsport, sen en kampsport och därefter en bollsport. Om man inte löper mest och vinner fler närkamper har man inte heller bollen så ofta att man kan styra och dominera matchen.

Trots tappet till 4-4 kan Kvarnby IK konstatera att laget fortfarande är obesegrade i årets träningsmatcher. Räknar man även in matcherna som spelades efter förra årets seriespel är KIK nu uppe i sju raka matcher utan förlust.