Matchstart:lör 07 mars, 12:00
Plats:Rydebäcks KG
Fortuna FF - Kvarnby IK 1-2
2020-03-07 16:10

Kvarnby IK fortsätter att vinna under försäsongen 2020. Denna gång var det Fortuna FF som fick se sig besegrade på sin hemmaplan med 1-2.

KIK åkte på säsongens längsta bortamatch när laget gästade Rydebäcks IP och Fortuna FF i Helsingborg. Efter hemmasegern senast mot seriekonkurrenten BK Flagg var Kvarnby återigen ute efter att fira helg med en seger i bagaget och sjätte raka matchen utan förlust (två på andra sidan nyåret och tre hittills i år) sedan seriespelet tog slut i höstas. Trots detta var Richard Ohlqvist något orolig inför matchen, inte minst på grund av avsparkstiden redan klockan 12:00 i Helsingborg.

-Min oro besannades ganska omgående i inledningen av matchen. Vi var inte riktigt på tårna i första halvlek vilket visade sig genom allt för många felpassningar på egen planhalva och en löpvillighet som var låg på flera håll, säger Richard Ohlqvist tränare Kvarnby IK som menade på att det minsta man ska kunna begära av Kvarnby IK 2020 är att laget och alla spelare verkligen kämpar och springer.

Efter den svajiga starten på matchen var det också ganska logiskt och rättvist att hemmalaget lyckades ta ledningen i mitten av den första halvleken. Sakta men säkert kom dock Kvarnby in i matchen med bättre passningsspel och ett par fina anfall som bland annat resulterade i att Alexander Manevski fick ett friläge men blev fälld och tilldelad straff. Typiskt nog för den första halvleken brändes både straffen och den efterföljande returen av KIK och resultatet 1-0 stod sig halvleken ut.

-Ingen var nöjd efter den första halvleken i omklädningsrummet under halvtidspausen och vi lovade varandra att höja oss ett par snäpp med ett positivare kroppsspråk, färre antal felpassningar på egen planhalva och fler passningar i djupled för att hota motståndarna, säger Richard Ohlqvist.

Sagt och gjort kom KIK ut till den andra halvleken som ett helt annat lag och det laget hade pratat om under halvtidsvilan skulle visa sig vara nyckeln till seger denna lördagförmiddag. Andra halvlek blev betydligt mycket bättre än den första och Kvarnby tog över matchen. KIK ägde bollen längre perioder och skapade flera målchanser. Kvittering hängde i luften. Efter ett bra presspel högt upp i banan vann KIK bollen, Bright frispelades och kunde behärskat sätta dit kvitteringen till 1-1. Även om spelet jämnades ut något efter kvitteringen så var Kvarnby verkligen med i matchen igen. Spelet böljade fram och tillbaka men där KIK var det något hetare laget framåt med lite vassare målchanser än motståndarna. Med en kvart kvar att spela fick Kvarnby också utdelning på sina målchanser. Omar ville inte vara sämre än sin anfallskollega, Bright, och kunde pricka in 1-2 till Kvarnby.

Under slutminuterna försökte hemmalaget forcera in en kvittering men närmre än ett par hörnor kom aldrig Fortuna FF i sin kvitteringsjakt. Omars 1-2 mål blev segermålet och Kvarnby IK är därmed fortfarande obesegrade 2020 med tre segrar och ett kryss på de inledande träningsmatcherna.

-Att vi fortfarande är obesegrade i våra träningsmatcher är givetvis bra och något som stärker vårt självförtroende inför fortsättningen, säger Richard Ohlqvist.