Matchstart:lör 29 februari, 14:00
Plats:Bäckagårds IP plan A
Kvarnby IK - BK Flagg 4-2
2020-03-01 10:46

Kvarnby IK kunde återigen kliva av en fotbollsmatch med en seger i bagaget och gott om självförtroende att bygga vidare på efter seger mot seriekonkurrenten BK Flagg med 4-2.

Det blev en välspelad, jämn och spännande träningsmatch hemma på Bäckagårdens IP mot seriekonkurrenten BK Flagg under lördagen. Kvarnby IK började matchen helt klart bäst med ett ganska stort bollinnehav som dock inte ledde till mer än ett par resultatlösa hörnor. Efterhand växte gästerna n i matchen genom att bortalagets bästa spelare, den tidigare KIK-kaptenen Rasmus Nilsson, fick ett större bollinnehav på mitten men nästan från ingenstans väggspelade Arian med Bright som helt fri kunde göra 1-0.

Resultatet verkade stå sig halvleken ut och Kvarnby såg ut att gå till halvtidsvila med en 1-0 ledning. Strax innan första 45 var över fick BK Flagg en frispark utanför Kvarnbys straffområde som ändrade riktning och resulterade i kvittering på halvlekens sista spark.

-I halvtidsvilan bestämde vi oss för att minska avståndet mellan backlinje och mittfält för att vinna bollen högre upp i planen och hota Flagg ännu mer, säger Richard Ohlqvist tränare Kvarnby IK.

Justeringen i halvtid gav utdelning nästan direkt när Omar kunde göra 2-1 till Kvarnby bara ett par minuter in i den andra halvleken. Ledningsmålet följdes upp med ytterligare ett mål från Kvarnby när kapten Abbas gjorde 3-1 efter ett fantastiskt fint anfall av KIK.

-Abbas blev frispelad efter tre stycken direktpass av först Sebastian, därefter Tim och slutligen Omar innan Abbas kunde hitta nätet. Ett kombinationsspel och vackert anfall som verkligen värmde i regnet, säger Richard Ohlqvist.

Gästande BK Flagg gav dock aldrig upp och lyckades också reducera till 3-2. Matchen stod och vägde med målchanser och hörnor åt båda håll. Tillslut var det Omar som punkterade matchen för Kvarnbys del med sitt andra och KIK:s fjärde mål för dagen. Slutresultatet skrevs till 4-2 och Kvarnby är därmed obesegrade i de fem senaste träningsmatcherna med fyra vinster och ett kryss som facit.

-Glädjande är att ingen av spelarna ger upp utan fortsätter göra sitt bästa genom hela match och även om en del byten görs påverkar inte detta lagets insats negativt, säger Richard Ohlqvist.