Matchstart:lör 08 februari, 14:00
Plats:Bäckagårds IP plan A
Kvarnby IK - IFK Trelleborg 4-2
2020-02-08 16:33

Kvarnby IK inleder säsongens första träningsmatch med en seger med 4-2 hemma mot IFK Trelleborg.

KIK fick en bra start på säsongen i lördags eftermiddag hemma på Bäckagård när laget besegrade fjolårets seriekonkurrent och tillika diviison 3 laget IFK Trelleborg med 4-2. Därmed inledde laget årets träningsmatchspel precis som man avslutade förra året med muntra miner och seger i bagaget.

Segern till trots var det gästande IFK Trelleborg som tog ledningen i matchen men Kvarnby IK skulle snart visa att fjolårets debacle i trean är ett minne blott och i år ska man visa att det är ett annat KIK som motståndarna kommer att stöta på. Båda lagen försökte bygga upp sitt anfallsspel genom spel via mittfältet vilket medförde att Kvarnby, trots sitt metodiska sätt att komma till attack, ibland tappade bollen på egen planhalva vid uppbyggnad och bjöd på några målchanser. Debuterande Hampus Jönsson i målet var dock stabil och räddade dessutom en straff från bortalaget. Drygt tio minuter innan halvtidsvilan skulle också kvitteringen från KIK:s sida komma när Bright nådde högst på ett inlägg. 1-1 stod sig halvleken ut.

Trots att det blev fem byten i halvlek tappade Kvarnby inte rytmen utan fortsatte att försöka etablera ett bra passningsspel via mittfältet. Laget till och med växte under den andra halvleken och kunde dessutom göra ytterligare tre mål i matchen genom Daniel, Abbas och Omar. Matchen slutade med seger 4-2 och även om det var en knapp sådan så var den välförtjänt och gav också en bra start på det nya fotbollsåret.

-I första halvlek hade vi lite svårt att komma nära motståndarna och de kunde hitta ytan framför vår backlinje. Detta ändrade vi på under halvtidsvilan vilket också gav effekt och gjorde att vi vann fler bollar på mittfältet, säger Richard Ohlqvist huvudtränare Kvarnby IK.