Matchnummer: 000092129
Samling:12:45
FBK Balkan - Kvarnby IK 10-2
2019-09-29 09:42

Årets sista seriematch slutade med en ny förlust för Kvarnby IK. Hemmalaget, FBK Balkan, visade att det inte är någon slump att laget slutar på en fjärde plats medan KIK får börja om i fyran nästa år.

På förhand var det en ganska avslagen historia. Inget av lagen hade något att spela för vilket också speglade matchen ganska väl. Balkan var redan klara fyra i serien och Kvarnby IK sedan ett par omgångar tillbaka redan klara för nedflyttning.

Precis som det kändes på förhand blev matchen också ganska avslagen. Det var två lag som ville gå framåt och göra mål men kvaliteten hos hemmalaget lyste igenom när det blev Hawaiifoboll och skapades chanser åt båda håll. KIK skapade färre chanser och var inte alls lika effektiva som hemmalaget.

Redan i paus var det mer eller mindre avgjort när Balkan ledde med 4-0. Under den andra halvleken skulle dock publiken få se ytterligare hela åtta mål trilla in i de båda burarna, sex mål från Balkan och två för Kvarnby IK. Vilket gav ett slutresultat till brutala 10-2.

Resultatmässigt lämnar vi nu en katastrofal och pinsam säsong bakom oss. Jumboplatsen och degraderingen går inte på något sätt att prata bort. Nu gäller det att alla Kvarnbyiter går samman och visar att vi är bättre än såhär nästa år i Division 4.