Matchnummer: 000092125
Samling:12:45
Kvarnby IK - Tomelilla IF 0-6
2019-09-22 09:23

KIK föll ännu en gång tungt och avslutade hemmaspelet i årets Division 3 med en brakförlust utan att göra något mål framåt.

Det har redan sedan ett par omgångar tillbaka stått klart att Kvarnby IK får hämta ny kraft 2020 i Division 4. Året i Division 3 blev inte alls som tänkt och matchen mot Tomelilla återspeglade hela säsongen ganska väl med många baklängesmål, få mål framåt och halvdan inställning.

Inför matchen var det annars tongångar från KIK om att det skulle kunna bli en spännande match mot en annan bottenkonkurrent där tränare Richard Ohlqvist menade på att man nu själva fick chansen att påverka vilka lag som kunde följa med ner i fyran.

Under den första halvleken var det också en ganska jämn match. Tomelilla IF som hade allt att spela för visade dock med inställning vem som ville åt de tre poängen allra mest. Efter 13 minuter gjorde bortalaget 0-1 och när man två minuter senare spädde på till 0-2 var det tung uppförsbacke för Kvarnby som dock höll emot resterande del av halvleken.

-Delar av den första halvleken var faktiskt jämn men under den andra halvleken rinner det tyvärr iväg. Tomelilla är också ett bottenlag och vi har en skyldighet att göra vårt bästa men det defensiva arbetet saknades de sista 45, säger Richard Ohlqvist.

Redan i den andra halvlekens första minut gjorde Tomelilla 0-3 och Kvarnby var ett slaget lag. Innan halvleken var över hade gästerna gjort ytterligare tre mål med två av målen i matchens sista minuter. På resultattavlan stod det 0-6 och förlustsiffrorna från mötet med Tomelilla i våras kopierades. Höstens hemmaspel blev en totalt kollaps för Kvarnbys del med noll gjorda mål framåt och 19 insläppta.

-Slutsiffrorna speglade dessvärre matchen ganska väl tillslut. På sätt och vis är det pinsamma siffror och vi saknar den rätta inställningen för att göra jobbet fullt ut, säger Richard Ohlqvist bekymrat och fortsätter:

-Spelarna blev bekväma under andra halvlek och jobbade inte hem. Det var precis som om det bara var roligt att spela när vi själva hade bollen och sen gav man upp.

Tack vare Tomelilla segern klättrade laget upp över negativ kvalplats på säker mark inför avslutningsomgången. En avslutningsomgång som ovanför KIK kommer bli gastkramande där fem lag inom tre poäng slåss om att hålla sig borta från två nedflyttningsplatser och en kvalplats. För Kvarnbys del väntar bortamatch och Malmöderby mot redan Division 3 klara FBK Balkan nästa lördag.