Matchnummer: 000092118
Samling:13:45
IF Lödde - Kvarnby IK 7-4
2019-09-15 15:27

Det blev en målrik tillställning när Kvarnby IK gästade serietrean IF Lödde på Tolvans IP under lördagen. Hela elva mål blev det tillslut efter att matchen fullkomligt exploderat målmässigt under den andra halvleken som blev både öppen och svängig.

Hemmalaget tog tidigt initiativ i matchen och redan efter tio minuter stod det 1-0 till Lödde. Ett ledningsmål som bara tre minuter senare skulle utökas till 2-0 och KIK var därmed tidigt i brygga. Under den första halvleken skulle det dock inte bli fler mål och med 2-0 underläget var det en uppförsbacke för Kvarnby men inte på något sätt någon omöjligt sådan.

-Trots underläge med 2-0 i paus tyckte jag att vårt anfallsspel var lovande men att vi behövde skärpa till försvarsspelet. Det var för stora ytor mellan backlinjen och mittfältet som vi behövde justera, säger Richard Ohlqvist tränare Kvarnby IK.

Direkt efter paus skulle dock Lödde ta kål på Kvarnbys chanser att komma igen. Innan klockan tickat upp på fem spelade minuter hade Lödde gjort ytterligare tre mål och gått fram till en 5-0 ledning. När Lödde också gjorde 6-0 med dryga halvtimmen kvar så kändes det mest som om KiK ville att matchen skulle ta slut. Den överlägsna ledningen gav däremot också effekten av att hemmalaget tappade skärpan och KIK tilläts snygga till siffrorna.

Inom loppet av nio minuter bjöd Kvarnbys Paolo Lilja på ett hattrick med mål i 65:e, 67:e och 74:e minuten. Mitt i Paolo Liljas målkalas stack dock Lödde emellan och gjorde sitt sjunde mål. Innan matchen var över hade Kvarnby gjort sitt fjärde mål för dagen när målvakten Robin Armandt reducerade till 7-4.

-Båda lagen hade ytterligare lägen att göra mål där bland annat Löddes målvakt gör årets räddning på avslut från Aleksander. Sju insläppta mål är inte godkänt men att göra fyra mål på bortaplan är en desto bättre prestation, säger Richard Ohlqvist och fortsätter:

-På lördag gästar Tomelilla oss hemma på Bäckagård och då blanda oss in i påverkan om vilka lag som följer oss ner till fyran.