Samling:13:45
GIF Nike - Kvarnby IK 3-0
2019-06-30 19:53

Kvarnby IK förlorade vårsäsongens nästsista seriematch borta mot GIF Nike och är fortsatt fast förankrat i botten.

Matchen mot Nike spelades på Lomma IP i strålande solsken under lördags eftermiddagen. Trots den gassande solen började matchen i ett högt tempo. Hemmalaget skapade helt klart flest målchanser och vann också tillslut med ganska klara 3-0. KIK stod upp väl till en början och fick sånär med sig ett oavgjort resultat in till halvtidsvilan. Lommalaget ville dock annorlunda och kunde i den 44:e minuten ta ledningen med 1-0. Ledningsmålet kom ganska logiskt efter att laget också bränt en straff tidigare under halvleken efter en fin räddning av Marko Stojkovic.

I den andra halvleken fick KIK hämta bollen ur de egna nätmaskorna ytterligare två gånger innan domaren blåste av för 90 minuter. Spiken i kistan kom dock inte förrän i den 89:e minuten när slutresultatet kunde skrivas.

-Det blev en klar och rättvis seger tillslut, där Nike hade det största bollinnehavet och skapade flest klara målchanser, säger Richard Ohlqvist.

Lördagens match var Kvarnbys näst sista innan uppehållet. Nu återstår bara tisdagens hemmamatch mot mittenlaget IFK Trelleborg innan det är dags att gå på lite sommarledigt. När KIK gästade IFK Trelleborg i seriepremiären i våras vann hemmalaget med 4-0.