Herr

Inför GIF Nike - Kvarnby IK
2019-06-28 06:48

Sommaruppehållet närmar sig i Division 3 Södra Götaland men ännu återstår det två omgångar där Kvarnby IK i den näst sista våromgången möter GIF Nike på bortaplan.

Det har varit en lång uppförsbacke under stora delar av vårsåsongen. Ljusglimtarna har mesta dels skymtats till under matcherna men har sällan varit bestående över 90 minuter. Förra onsdagen var det nästan på dagen en månad sedan förra segern i seriespelet. Sedan dess har det blivit fem raka förluster och nu väntar alltså GIF Nike som vann med hela 1-5 i mitten av april.

-Senast föll vi återigen ihop i den andra halvleken och släppte in fyra bollar. Första halvlek var jämn men i den andra halvleken var Balkan helt överlägsna och var nästan parkerade i vårt straffområde, säger Richard Ohlqvist.

Lördagens motstånare GIF Nike har visat sig vara en oerhört pigg nykomling. Förutom uddamålsförlusten i hemmapremiären mot seriesuveränen LB07 har laget bara tappat poäng i ytterligare två matcher – kryss mot Södra Sandby och förlust mot IF Lödde. Därtill har laget inför Kvarnbymatchen fyra raka vinster och gott om självförtroende i bagaget.

KIK vet mycket väl vad som väntar och vet också om det prekära läget i tabellbotten.

–Vi måste ta poäng i de två återstående seriematcherna innan uppehållet och få till ett trendbrott. Helst i båda men minst i en utav dessa matcher, säger Richard Ohlqvist.