Matchnummer: 000092046
Samling:12:45
Kulladals FF - Kvarnby IK 4-1
2019-06-01 17:21

Kvarnby IK föll den viktiga bottenmatchen borta mot Kulladals FF med 4-1 och tog därmed också över jumboplatsen från Kulladal.

Det var på förhand en oerhört viktig match för bägge lagen. Hemmalaget Kulladals FF parkerade sist i tabellen med endast ett inspelat poäng och Kvarnby låg precis ovanför med tre pinnar. Seger och tre poäng var därför viktigt för båda lagen för att haka på lagen ovanför. Det såg också bra ut till en början för KIK som tog ledningen i matchen, ett resultat som skulle stå sig halvleken ut.

-Den första halvleken genomförde vi på ett tillfredsställande sätt. Vi höll ihop försvarsspelet och var farliga i våra omställningar, berättar Richard Ohlqvist tränare i Kvarnby IK.

Kvarnbys ledningsmål var också frukten av en vass omställning. Anthony vann bollen, satte fart med en snabb kontring och spelade snyggt fram Aleksander Jovanovic som med en yttersida gav KIK ledningen.

-I paus var vi ense om att hålla tätt de första tio minuterna för att sedan lyfta spelet igen och punktera matchen, säger Richard Ohlqvist.

I början på den andra halvleken var KIK nära att göra 2-0 men hemmalaget lyckades reda ut situationen och kunde därefter vända på matchen ett par minuter senare. I den 49:e minuten förändrades matchbilden helt och hållet när Kulladal lyckades göra inte bara ett utan två mål och kunde därmed gå från underläge till ledning i ett enda svep.

-Tyvärr var det återigen en fast situation som första målet tillkom på och därefter gjorde Kulladal 2-1 på en för lös bakåtpassning från vår sida, säger Richard Ohlqvist och fortsätter:

-Att ligga under med ett mål är ingen katastrof men vi tappar organisationen efter de två baklängesmålen och många vill, i sin ambition, avgöra på egen hand. Spelet blir då slarvigt och vi förlorar bollen för snabbt.

Innan matchen var över hade Kvarnby släppt in ytterligare två bollar bakom sig och Kulladal vinner med klara 4-1. Fyra mål bakåt i en halvlek mot ett Kulladal som inför matchen hade gjort totalt fyra mål på de inledande sju serieomgångarna.

Richard Ohlqvist skyllde inte förlusten på något efter matchen och kunde utan omsvep konstatera att Kulladal vann rättvist tack vare att laget sprang mer, vann fler närkamper, skapade fler målchanser och gjorde fler mål. Enkel fotbollsmatematik helt enkelt.

-För oss är det endast hårt och målmedvetet jobb på alla träningar som krävs för att vända på detta. Det finns inga snabba lösningar eller trollformler att tillgå, avslutade Richard Ohlqvist med innan hade började blicka mot nästa veckas träningar och hemmamatchen mot IF Lödde.