Matchnummer: 000092035
Samling:12:45
Södra Sandby IF - Kvarnby IK 1-4
2019-05-19 10:54

Förändringen i ledarstaben gav utdelning direkt för Kvarnby IK som under lördagen äntligen tog säsongens första trepoängare efter härliga 1-4 borta mot Södra Sandby.

Inledningen på säsongen har varit både tuff och tung för Kvarnby IK. Efter att laget förra helgen inkasserat sin femte raka förlust i seriespelet, 1-6 hemma mot bottenkollegan Malmö City, valde Kvarnbys styrelse under veckan att agera. Richard Ohlqvist gick in som huvudtränare vilket direkt gav önskad effekt.

Med en ny röst i omklädningsrummet och en del nya direktiv var det ett taggat Kvarnby IK som kom ut till match på Södra Sandbys IP. Precis som i förlusten mot Malmö City tog också KIK en tidig ledning när klockan tickat upp på åtta spelade minuter. Precis innan halvtidsvilan kunde Kvarnby också utöka ledningen till 0-2 genom spelande assisterande tränaren Max Andersson Sääf.

När hemmalaget Södra Sandby inför nästan 120 åskådare tidigt reducerade i den andra halvleken blev det lite nervöst i Kvarnbylägret. Samtliga spelare visste mycket väl om hur det i många matcher runnit på när motståndare väl lyckats spräcka målnollan.

-Det blev lite oroligt i laget när Södra Sandby reducerade till 1-2 så tidigt i den andra halvleken men istället för att falla ihop tog vi oss samman och tillbaka in i matchen, berättar Max Andersson Sääf.

Kvarnby jobbade verkligen för varandra som ett lag och slet hårt för att behålla ledningen och äntligen kunna ta helg med tre poäng i bagaget. Med dryga kvarten kvar kom det förlösande 1-3 målet inprickat av Gabriel de Souza vilket också punkterade matchen. Innan domaren blåst av för 90 minuter hade burvaktande Robin Armandt också gjort 1-4 på straff.

-Otroligt skön seger och en väldig lättnad att äntligen få med oss ett bra resultat. Det har varit en tung säsong hittills men nu blickar vi bara framåt. Det var skönt för samtliga inblandade att kunna visa vilka kvaliteter vi har och vilken potential laget har, säger Max Andersson Sääf.

I och med segern kröp KIK närmre lagen som ligger precis ovanför strecket och lämnade samtidigt över jumboplatsen till Kulladals FF.