Samling:12:30
Varbergs GIF FK - Kvarnby IK 4-1
2018-10-21 23:34

KIK förlorade måstematchen mot Varbergs GIF FK och får nu kvala för att hänga kvar i division 2.

För två omgångar sedan hade KIK satt sig i förarsätet med matchboll mot Ullareds IK efter bortasegern i Malmöderbyt mot FC Rosengård. Man hade allt i egna händer inför de två sista serieomgångarna och behövde bara plocka mer poäng än bottenkonkurrenterna Ullared och Varberg. Tyvärr gick det inte alls vägen. Två veckor och två förluster senare står nu Kvarnby IK inför ett ovisst kvalspel nästkommande två helger mot Falkenbergslaget Stafsinge IF för att hålla sig kvar i division 2.

Efter förlusten förra helgen hemma mot Ullareds IK behövde KIK vinna mot Varbergs GIF FK samtidigt som Ullared behövde tappa poäng för att Kvarnby skulle undvika kvalspel. Inget av det gick in och även om KIK hade vunnit mot Varberg hade det alltså inte räckt för att säkra nytt kontrakt.

-Förlusten mot Ullared förra veckan grämer mig fortfarande. Där hade vi chansen att på egen hand säkra nytt kontrakt på hemmaplan men sumpade det. Nu har vi satt oss i den här situationen med kvalspel men det finns inget annat än att vi ska fixa detta, säger Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK.

Matchen mot Varberg började inte bra för KIK. Redan efter åtta minuter kunde hemmalaget ta ledningen med 1-0. Kvarnby skapade dock chanser och innan den första halvleken var slut hade John Ekeh kvitterat till 1-1 vilket också var halvtidsresultatet. Ungefär samtidigt som Kvarnby kvitterade i Varberg tog Sävedalens IF ledningen med 1-2 borta mot Ullared efter att ha vänt på ett 1-0 underläge. I det skedet var alltså Kvarnby bara ett mål från nytt kontrakt. Även om Ullared senare lyckades kvittera innan den första halvleken var slut så var det fortfarande bara ett KIK-mål framåt som saknades för nytt kontrakt.

Tio minuter in i den andra halvleken tog Ullared ledningen mot Sävedalen och nu kunde Kvarnby inte längre lösa det här på egen kraft. När Vargberg dessutom gjorde 2-1 på KIK i den 65:e minuten var det en lång uppförsbacke med bara 25 minuter kvar. Dessförinnan hade KIK haft en boll i insidan av stolpen men detta var en sådan dag där flytet inte var på Kvarnbys sida.

-Direkt efter deras 2-1 gick vi ner på en trebackslinje för att få fram fler spelare högre upp i banan. Resultatet var inte med oss heller i Ullaredsmatchen men det var fortfarande hyfsat öppet och chans till de resultat vi önskade, berättar Uffe Jansson.

Med bara några minuter kvar av ordinarie speltid gjorde Ullared ytterligare ett mål på Sävedalen och hoppet var ute. Kvarnby satsade dock samtidigt allt framåt för att förmå en sen forcering och vändning. Istället för kvittering kunde dock Varberg göra ytterligare två mål efter att klockan passerat 90 minuter varav 3-1 målet var på ännu en straff för hemmalaget. KIK satsade allt framåt för få med sig resultat men åkte istället på baklängesmål och matchen slutade med förlust och 4-1.

-Tyvärr gick det inte vägen den här gången och istället blev vi straffade, säger Uffe Jansson.

Kvalspelet för att hänga kvar i division 2 inleds redan nästa helg borta mot Stafsinge IF från Falkenberg som under söndagen slog ut LB07 i den första kvalomgången.