Matchnummer: 000026172
Samling:12:30
Kvarnby IK - Ullareds IK 1-2
2018-10-14 08:27
KIK kunde säkrat nytt kontrakt vid seger hemma mot Ullareds IK men åkte istället på en tung förlust och trillade samtidigt ner på kvalplats i tabellen inför den sista omgången.

Kvarnby kom till lördagens match med god form och gott om självförtroende i bagaget efter poäng i de två senaste matcherna med segern i Malmöderbyt senast mot FC Rosengård färskt i minnet. Samtidigt hade Ullared åtta raka matcher utan seger och inte en enda trepoängare på bortaplan under årets seriespel. Tre poäng skiljde lagen åt inför matchen men med målskillnad till Ullareds fördel. Efter matchen står nu båda lagen på 20 poäng med fördel för Ullared tack vare målskillnaden. En omgång återstår och samtidigt som Kvarnby tar sig an redan nedflyttningsklara Varbergs GIF FK på bortaplan tar Ullared emot Sävedalens IF som i och med tappad poäng mot FC Rosengård igår nu inte har någon chans att nå ifatt IFK Malmö på kvalplatsen uppåt. Matematiken för Kvarnbys del är enkel – fler poäng mot Varberg än vad Ullared tar mot Sävedalen och kontraktet är säkrat.

Matchen inleddes annars nervöst av Kvarnby och redan efter sju minuter stod det 0-1 på resultattavlan. Under matchens första 30 minuter var det Ullared som totaldominerade matchen och var ständigt både etta och tvåa på bollarna. Med kvarten kvar av den första halvleken spelade dock Kvarnby upp sig och pressade ner bortalaget rejält men utan att få till en kvittering. Det tidiga ledningsmålet för Ullared stod sig halvleken ut.

-Trots underläge var det ändå med en positiv känsla som vi gick in i den andra halvleken tack vare att vi hade spelat upp oss så pass mycket sista kvarten, säger Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK.

Under inledningen av den andra halvleken vaskade Kvarnby fram ett par kvitteringschanser men laget lyckades aldrig sätta dit bollen. Istället för kvittering och vittring på mer kunde Ullared via en snabb omställning göra 0-2 när matchklockan visade 57 spelade minuter. Kvitteringsjakten tog tvärstopp och trots mer än 30 minuters fotboll kvar orkade KIK aldrig riktigt resa sig från den smällen. Reduceringen skulle komma men kom något för sent när inbytte Jesper Örnberg hittade nätmaskorna i slutminuterna. Slutsignalen ljöd ett par minuter senare och Ullared stod därmed som segrare i sexpoängsmatchen och satte sig själva i framsätet inför sista omgången.

-Väldigt tung förlust i en match som jag tyvärr tycker att vi förlorade med den dåliga första halvtimmen. Det syntes stundtals att vi var tagna av stundens allvar och kunde tyvärr inte göra vad som krävdes för att vinna och säkra nytt kontrakt, berättar Uffe Jansson och tillägger:

-Serien är dock inte slut än och tack vare IFK Malmös seger mot Varberg kan vi nu som sämst hamna på kvalplats. Det är väl det enda positiva från den här omgången.