Matchnummer: 000026166
Samling:17:30
FC Rosengård - Kvarnby IK 3-4
2018-10-09 08:43

Kvarnby IK bortabesegrade FC Rosengård med 3-4 i en smått galen match som innehöll allt. Tack vare segern klättrade KIK upp över kvalstrecket.

Det var FC Rosengård som började måndagens Malmöderby bäst och var det bättre laget under stora delar av den första halvleken. Hemmalaget hade också ledningen med både 1-0 och 2-1 men KIK visade på hög moral och skulle komma tillbaka två gånger om.

-Mitt i den första halvleken har vi en bra period med många fasta situationer. Kvitteringsmålet till 1-1 kom också på en sådan när Francis Mensah hittar nätmaskorna, säger Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK.

Kvitteringen till trots var det FC Rosengård som skulle återta ledningen bara tio minuter efter kvitteringsmålet. Innan domaren blåste av för halvtidsvila skulle dock KIK komma ikapp ytterligare en gång när John Ekeh kunde göra sitt första av två mål denna måndagskväll.

-Alexander Friberg lyckas slå en perfekt djupledsboll som friställer John som i sin tur snyggt kan sätta dit kvitteringen till 2-2 precis innan halvtidsvilan, säger Uffe Jansson.

Tio minuter in i den andra halvleken fick matchen en klar vändpunkt. En lyckominut för KIK lika mycket som en otursminut för FC Rosengård. Först fick hemmalaget sin målvakt utvisad och i samma minut kunde John Ekeh göra sitt andra mål för kvällen.  2-3 till Kvarnby efter ett fint KIK-anfall där Oskar Zubac spelade in till John Ekeh som elegant skarvade in ledningsmålet.

Uppförsbacken skulle inte bli lättare för Rosengård när hemmalaget fick ytterligare en spelare utvisad med drygt 20 minuter kvar av matchen. Trots två man mindre på planen skulle dock Rosengård resa sig och kvittera Kvarnbys ledningsmål.

-Efter ledningsmålet och deras två utvisningar går vi ner oss i intensitet och vips är det 3-3 med femton minuter kvar, berättar Uffe Jansson och fortsätter:

-Rosengård fortsätter att gå framåt för att försöka vinna matchen men istället lyckas vi i 92:a minuten få en omställning och kan avgöra matchen.

Matchhjälte blev Oskar Zubac som frispelades av John Ekeh och kunde sätta dit Kvarnbys fjärde mål för kvällen och spika slutresultatet till 3-4. Målet innebar inte bara seger utan också att KIK klättrade upp över det negativa kvalstrecket med två matcher kvar och har nu allt i sina egna händer (och fötter) inför avslutningen.

-Otroligt skön seger och betydelsefullt också för oss att göra fyra mål i en och samma match, avslutar Uffe Jansson.

Laguppställning Kvarnby IK: Martin Hultman- Alexander Friberg, Max Sääf(72), Oscar Vilas, Simon Thoresson- Emil Grimbe, Ludvig Johansson- Francis Mensah, Oskar Zubac, Sebastian Lundin(80)- John Ekeh.

Ersättare: Tobias Elofsson, Axel Olin, Terry Adadevoh-Svensson, Hanse Kelly Naounou, Alexander Engbe, Samir Zadran(80), Philip Tran(72).