Matchnummer: 000026145
Samling:12:00
Sävedalens IF - Kvarnby IK 9-0
2018-09-16 16:44

Det blev nästan tvåsiffrigt när KIK förlorade uppe i Partille mot Sävedalens IF under lördagen. 9-0 skrevs slutresultatet till. Bättre bussresor hem har man väl varit med om…

Trots de brutalt jobbiga siffrorna 9-0 inledde faktiskt Kvarnby IK bra borta mot topplaget Sävedalen. Uppförsbacken skulle dock komma och den skulle bli lång och tung. När Oscar Vilas Nilsson fick syna det röda kortet redan i den 8:e minuten tappade KIK lite momentum. En utvisning, även om den är tidig, ska dock aldrig få förstöra en match så grovt som den i Partille den 15 september 2018.

-Det finns inga ursäkter för att matchen slutar med sådana siffror. Visst får vi utvisningen på Oscar Vilas men siffrorna får inte skena iväg på detta sätt, säger Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK.

Drygt tio minuter efter utvisning kom 1-0 till Sävedalen. Ett ledningsmål som bara minuten senare följdes upp med 2-0 och den uppförsbacken skulle bli den som knäckte laget helt. Innan halvleken var slut hade hemmalaget gjort ytterligare två mål och gått till halvtidsvila med 4-0.

-I halvtid pratade vi om vikten att stoppa blödningen bakåt för att hålla nere siffrorna och att varje mål var viktigt för resten av säsongen. Tyvärr gick det inte alls, berättar Uffe Jansson.

I den andra halvleken fortsatte målen att rulla in för hemmalaget. 5-0 och 6-0 kom redan innan timmen var spelad. Innan matchen var slut hade Sävedalen gjort ytterligare tre mål med det sista och nionde i den 90:e matchminuten.

-Resultatet är såklart oerhört beklagligt då det i slutändan kan ha stor påverkan i både topp- och bottenstriden, säger Uffe Jansson och fortsätter:

-För vår del handlar det nu om att alla ”nollställer” sina huvud och tar sig an kommande vecka med avsikten att visa för alla i och runt omkring laget att man minsann vill starta i derbyt mot IFK Malmö nästa helg och göra en betydligt starkare prestation än såhär.

I och med förlusten halkade samtidigt Kvarnby IK ner under kvalstrecket på sämre målskillnad än Ullared. Inför matchen hade KIK två mål upp på Ullared men efter matchen har laget nu istället fem mål att hämta igen.

-Det positiva idag är trots allt att vi fortfarande har allt i egna händer. Vi får tänka så och istället lägga fullt fokus på at nu lösa den här sitsen som vi själva har satt oss i, säger Uffe Jansson.

Laguppställning Kvarnby IK: Kevin Alin- Alexander Friberg(46), Oscar Vilas(utv 8min), Philip Tran, Simon Thoresson- Emil Grimbe, Ludvig Johansson- Francis Mensah(62), Oskar Zubac(58), Terry Adadevoh-Svensson(58)- John Ekeh(62).

Ersättare: Tobias Elofsson, Max Sääf, Axel Olin(46), Alexander Engbe(58), Samir Zadran(58), Edrisa Jallow(62), Hanse Kelly Naounou(62).