Matchnummer: 000026139
Samling:12:30
Kvarnby IK - KSF Prespa Birlik 0-1
2018-09-09 17:09

Gästande Prespa Birlik drog det längsta strået i bottenmötet på Bäckagård och kunde lämna planen efter 90 minuter med tre poäng och seger med 0-1. Otroligt tungt för KIK men det är bara att blicka framåt mot nästa helgs möte med Sävedalens IF.

Det var på förhand viktiga poäng som stod på spel inför lördagens Malmöderbyt mellan Kvarnby IK och Prespa Birlik. Båda lagen ligger precis ovanför det negativa kvalstrecket och en seger skulle ge andrum för bägge lagen i jakten på nytt kontrakt.

Matchens första halvlek var jämn men med ett litet övertag för KIK med hjälp av den medvind som låg i ryggen. Chanserna skapades åt båda hållen men närmast att hitta nätmaskorna var Kvarnbys John Ekeh som redan i den tredje minuten prickade stolpen. Det syntes tydligt att matchen var viktig. Allvaret av den lyste stundtals igenom och KIK borde dragit mer fördel av det övertag man hade under matchens första 45 minuter.

-Vi måste bli bättre sista tredjedelen och utnyttja våra målchanser på ett bättre sätt, säger Kvarnby IK:s huvudtränare Uffe Jansson och fortsätter:

-Sett till de chanser som vi skapar borde vi lett i halvtid. Inte minst med tanke på stolpträffen från John och det friläge som Terry har i slutet av halvleken.

I andra halvlek svängde övertaget över något till Prespa med hjälp av vinden även om chanserna fortsatt skapades åt båda hållen. KIK har bland annat en boll i ribban men målställningen var precis som i första halvlek på bortalagets sida.

Med drygt 20 minuter kvar avgörs matchen till Prespas fördel efter ett par otursminuter för Kvarnby. Först blev hemmalaget blåst på en straff i en omdiskuterad situation och kort därefter kunde Prespa nicka in matchens enda mål genom den fd. Kvarnbyspelaren Rasmus Larsson efter en fast situation.

-Vi blir blåsta på en solklar straff då Zubac blir tydligt fasthållen i deras box. Domaren såg situationen men valde ändå att fria, berättar Uffe Jansson.

Istället för straff med ett ev. mål framåt och försvarsställning sista 20 minuterna blev det 0-1 i baken och ett KIK som fick försöka forcera fram ett kvitteringsmål enda in i slutet. Trots ett par omkastningar och byten räckte det inte hela vägen fram för Kvarnbys del.

En sur förlust i en match som egentligen hade kunnat sluta lite hur som helst men där tyvärr alla marginaler denna gång var på Prespas sida och KIK blev straffat för ineffektiviteten i första halvlek.

Laguppställning Kvarnby IK: Kevin Alin- Simon Thoresson, Oscar Vilas, Philip Tran, Alexander Friberg(73)- Emil Grimbe, Tim Hansson(73)- Francis Mensah, Oscar Zubac(82), Terry Adadevoh-Svensson(82)- John Ekeh.

Ersättare: Hanse Kelly Naounou(73), Sebastian Lundin(73), Samir Zadran(82), Edrisa Jallow(82), Alexander Engbe, Mirlind Mejzinolli, Marko Stojic.