Matchnummer: 000026109
Samling:12:30
Kvarnby IK - Lindome GIF 0-1
2018-08-12 10:42

KIK förlorade med uddamålet hemma mot serieledande Lindome GIF efter ett tidigt ledningsmål från gästerna men höll precis som i våras jämna steg med ettan i tabellen.

Kvarnby IK inledde gårdagens match hemma på Bäckagård fint. KIK-spelarna agerade piggt och såg hungriga ut och respekten för att det var serieledarna som var på besök var inte överdrivet stor. Gästerna pressas ner i banan men de där riktigt heta chanserna uteblir. Efter sju spelade minuter kommer plötsligt 0-1 till Lindome efter ett individuellt Kvarnbymisstag i straffområdet.

-Trist med att släppa in mål på ett individuellt misstag men det är sånt som händer, säger huvudtränare Uffe Jansson.

Efter ledningsmålet var resterande del utav halvleken mer eller mindre gästernas. Lindome har ett spelövertag och visar prov på varför laget ligger etta i tabellen. Mot slutet av halvleken kom dock KIK runt bra ett par gånger längs kanterna och lyckades hota Lindome men utan framgång som kunde utnyttjas till mål.

-Under pausvilan var vi överens om att vi hade gjort en fin första halvlek, trots underläget, och att vi skulle fortsätta på samma sätt i den andra halvleken. Vi tryckte på att ha tålamod och att så länge matchen stod 0-1 så fanns det god poängchans för oss, berättar Uffe Jansson.

Den andra halvleken fortsätter som den första halvleken sett ut. Lindome imponerar med ett vägvinnande spel och Kevin Alin får göra två fina räddningar på bra avslut av bortalaget inne i straffområdet. Kvarnby höll undan för fler baklängesmål och mot slutet av matchen mäktade KIK också med en sista slutforcering via ett par hörnor. Närmre än Oscar Vilas avslut som blockerades ut till en ny hörna kom dock aldrig Kvarnby.

-Trots förlusten är jag otroligt stolt över killarnas insats då vi på nytt gör en stark prestation mot i mitt tycke seriens bästa lag. Vi har härlig energi, tar mycket löpmeter och idag vågar vi även spela fotboll på ett smart sett, säger Uffe Jansson och fortsätter:

-Vi hade mer boll den här gången jämfört med mötet i våras men det hade kanske varit för bra om vi tagit poäng även i denna matchen. Lindome förde spelet och vann matchen trots allt rättvist.

Alexander Friberg som åkte på en hjärnskakning med två minuter kvar av matchen mår under söndagen ganska bra med tanke på omständigheterna.