Matchnummer: 000026088
Samling:12:30
Kvarnby IK - FC Rosengård 2-0
2018-07-02 16:31

Kvarnby IK bröt den negativa svackan och besegrade FC Rosengård i Malmöderbyt hemma på Bäckagård med 2-0.

KIK kom till lördagens Malmöderby med fyra raka förluster i serien men studsade tillbaka på ett utmärkt sätt lagom till sommaruppehållet efter hemmasegern mot FC Rosengård. Förutom tre otroligt sköna poäng höll Kvarnby tätt bakåt, vilket var den första nollan sedan hemmamatchen mot Sävedalens IF i slutet av maj.

-Jag tycker att vi vinner välförtjänt. En oerhört skön seger, säger huvudtränare Uffe Jansson och fortsätter:

-Vi byte spelsystem från 4-4-2 till 4-2-3-1 och satsade på de spelare som jobbat hårdast för att få bästa möjliga resultat både bakåt och framåt vilket också gav önskad effekt.

KIK var hetare än bortalaget i duellspelet och var nästan ständigt först in i duellerna vilket gjorde att laget både kunde vinna boll i 50/50-lägen och få fördel av frisparkar när motståndarna inte hängde med eller kom sent in i duellerna. Första halvlek var annars jämn med få målchanser åt båda håll.

Efter en mållös första halvlek tog Kvarnby över mer och mer i den andra. KIK spelade stabilt och släppte inte till mycket bakåt. I den 60:e minuten kom dessutom ledningsmålet när Emil Grimbe nickade in en hörna från Sebastian Lundin. När 2-0 kom tio minuter senare efter ett fint anfall på Kvarnbys högersida var matchen punkterad.

-Vårt andra mål är både snyggt kombinerat och vackert avslutat. Ett bra uppspel på en mötande Alexander Engbe som snyggt skarvar bollen ut på kanten till Francis Mensah. Francis gör därefter ett vackert avslut i mål via den bortre stolpen. Jag vill även berömma Oskar Zubacs offensiva löpning centralt som öppnar upp ytan för Francis innan han gör mål, berättar Uffe Jansson.

Resten av matchen spelade KIK av kontrollerat utan risktagning och kunde när slutsignalen ljöd jubla åt första segern sedan första helgen i juni. Kvarnby var hårt utsatt inför lördagens match mot Rosengård efter de fyra raka förlusterna i serien men visade fantastisk attityd och kunde därmed bryta den negativa trenden.

Nu väntar 2 veckors semester och sommarledigt innan förberedelserna för höstsäsongen drar igång.