Matchnummer: 000026069
Samling:12:30
IFK Malmö - Kvarnby IK 2-0
2018-06-09 20:32

IFK Malmö vann Malmöderbyt mot Kvarnby IK på Malmö Stadion med 2-0 efter två sena mål. Stor segerorganisatör för IFK blev den tidigare Kvarnbyspelaren och Kvarnbyfostrade Mohamed Ramadan.

Kvarnby IK kom till lördagens match med vind i seglen efter fyra raka matcher utan förlust med segern senast mot topplaget Hittarps IK som toppen på dessa fyra matcher. IFK Malmö kom också dom till matchen med god form och tre raka vinster i serien.

Under den första halvleken visade verkligen KIK att den fantastiska andra halvleken hemma mot Hittarp senast inte var någon engångsföreteelse utan laget tog direkt tag i taktpinnen.  Kvarnby vaskade fram flera klara målchanser men inga som resulterade i mål.

-Den första halvleken är riktigt bra av oss, berättar Uffe Jansson huvudtränare i Kvarnby IK och fortsätter:

-Vi har bland annat ett friläge vardera från våra två forwards och en riktigt bra språngnick av Alexander Engbe där minst ett av dessa tre klara lägen borde förvaltats bättre. Kanske hade utgången av matchen blivit annorlunda då.

Defensivt höll KIK IFK Malmö borta från de klara målchanserna. Hemmalaget skapade mängder av fasta situationer men Kvarnby hade bra koll på motståndarna.

Under den andra halvleken höjde sig IFK Malmö samtidigt som KIK fick alldeles för korta anfall. Hemmalaget hade en nick i stolpen innan KIK återigen bränner ett friläge där IFK-målvakten gör en bra räddning.

Med drygt 12 minuter kvar utav matchen kommer så 1-0 för IFK Malmö och KIK väljer direkt att göra justeringar i formationen för att kunna få med sig minst en poäng hem.

-Vi väljer att gå ner på en trebackslinje direkt efter deras ledningsmål för att göra ett ordentligt försök för att nå en kvittering. Givetvis en chansning eftersom IFK Malmö står med tre forwards, säger Uffe Jansson.

Chansningen från Kvarnbys sida gick inte heller hem utan med fyra minuter kvar av matchen utökade hemmalaget sin ledning till 2-0 vilket också blev slutresultatet.

-Jag är nöjd med killarnas prestation men givetvis måste vi förvalta något av våra klara lägen bättre.

Anmärkningsvärt var annars att hela sex stycken spelare i IFK Malmös startelva och ytterligare tre på bänken tidigare har spelat i Kvarnby IK. En del såväl flera år som ungdomsspelare och seniorlagsspelare och andra under flera säsonger i A-laget.