Matchnummer: 000026060
Samling:12:30
Kvarnby IK - Hittarps IK 3-1
2018-06-03 14:48

Efter förra veckans 0-0 match mot serieledande Sävedalen stod Kvarnby IK under lördagen för ännu en fin insats mot topplaget Hittarps IK. Underläget 0-1 i halvtid vändes under den andra halvleken till en helt rättvis 3-1 seger.

Den första halvleken tillhörde bortalaget. Hittarps IK, en utav säsongens stora seriefavoriter, hade ett stort bollinnehav men lyckades inte vaska fram särskilt många vassa målchanser. Kevin Alin, som var tillbaka i Kvarnbymålet, stod för ett par bra räddningar men närmre än så såg inte Hittarp ut att komma.

-Känslan var helt klart att vi skulle kunna få med oss 0-0 in i paus trots deras stora bollinnehav, berättar Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK.

Den känslan skulle dock vara missvisande och från nästan ingenting alls kom så 0-1 i den 37:e matchminuten på en retur efter en frispark. 0-1 stod sig halvleken ut men trots underläge och lågt bollinnehav hade inte KIK slutat tro på seger och tre poäng.

-Under halvtidsvilan poängterade vi att ha mer mod i passningsspelet och våga fylla på med fler spelare i offensiven. Vi bestämde oss också för att detta var vår halvlek som väntade och den andra halvleken skulle vi vinna, säger Uffe Jansson.

Till den andra halvleken kom KIK också ut som ett helt nytt lag och höjde sig flera nivåer gentemot den första halvleken. Passningsspelet blev mycket bättre, bollinnehavet jämnade ut sig och successivt ökade också självförtroendet hos Kvarnbyspelarna. Kvitteringen kom tidigt i den andra halvleken genom Simon Thoresson och därefter fyllde först Edrisa Jallow och sedan Terry Adadevoh Svensson på målproduktionen och fastställde slutresultatet till 3-1.

-Den andra halvleken igår var den bästa under mina 1,5 år i klubben. Vi håller nollan bakåt, gör tre mål framåt och har bud på ännu fler med bland annat en boll i insidan av stolpen och en nick tätt utanför i fritt läge, säger Uffe Jansson och fortsätter:

-Segern är tillslut odiskutabel tack vare vår fina andra halvlek. Det mod vi gick ut och visade över hela planen under matchens sista 45 minuter är något vi verkligen ska bygga vidare på och ta med oss i framtiden, närmast mot IFK Malmö i derbyt på Malmö Stadion på lördag.

Uffe Jansson passade också på att hylla samtliga spelare efter gårdagens match där han menade på alla förtjänade beröm efter en fantastisk insats.