Matchnummer: 000026044
Samling:12:30
KSF Prespa Birlik - Kvarnby IK 1-1
2018-05-20 18:20

Kvarnby IK hade ledningen men Prespa Birlik kvitterade med mindre än tio minuter kvar och 1-1 blev också slutresultatet i Malmöderbyt på Heleneholms IP.

Efter tre raka förluster i serien och 1-10 i målskillnad på de senaste tre seriematcherna lyckades KIK få med sig en härlig boost in i helgens seriespel efter den överlägsna 6-0 segern i DM-slutspelet mot Höörs IS i onsdags. Inför Malmöderbyt mot Prespa Birlik hade Kvarnby IK också pratat sig samman inom gruppen om vad som var viktigt i lagets sett att spela fotboll något som huvudtränare Uffe Jansson tyckte hade gett resultat.

-Kul att se hur truppen tagit åt sig och vilken skillnad på vår prestation det var igår jämfört med våra tre senaste matcher i serien dessförinnan.

Det var Kvarnby IK som inledde matchen bäst och under den inledande halvtimmen är KIK det bättre laget men närmare än Sebastian Lundins avslut som hemmalagets målvakt gör en fin räddning på kommer inte Kvarnby under den första halvleken. Under den avslutande kvarten kommer Prespa Birlik in i det lite mer och skapar ett par fasta situationer men enbart med egentligen ett farligt avslut vilket Kevin Alin lyckas mota.

Prespa Birlik spinner vidare på sin sista kvart från den första halvleken och inleder också den andra halvleken bäst. Hemmalagets tryck mattas av efterhand och under den avslutande halvtimmen öppnar matchen upp sig mer med möjligheter åt båda håll. Efter 70 spelade minuter är det så Kvarnby IK som tar ledningen i matchen.

-Vår höga press ger utdelning när Ludde vinner bollen från en Prespa spelare och på friläget kommer 0-1 med dryga 20 minuter kvar, säger Uffe Jansson.

Kvarnbys ledningsmål står sig drygt tio minuter innan Prespa Birlik lyckas kvittera med mindre än tio minuter kvar av matchen. Hemmalaget får till en omställning efter att KIK haft ett inkast vid offensivt straffområde och 1-1 är ett faktum. På tilläggstid har sen Prespa ett jätteläge att avgöra matchen men bollen träffar stolpen och det blir inga fler mål i matchen.

-Riktigt kul att vi kommer tillbaka med en fin prestation och skönt att ta poäng igen. Nu gäller det att fortsätta bygga vidare på det som nu påbörjats, säger Uffe Jansson.