Matchnummer: 000026033
Samling:12:30
BK Olympic - Kvarnby IK 2-0
2018-05-06 16:15

BK Olympic besegrade Kvarnby IK med 2-0 och tog hem alla tre poängen i lördagens Malmöderby efter att hemmalaget avgjort matchen i mitten av den andra halvleken mitt i den intensivaste KIK-pressen.

Kvarnby valde att satsa på en 4-4-1-1 uppställning till start för att på så sätt få kontroll på hemmalagets skickliga mittfältare. En taktik som inledningsvis föll väldigt väl ut. Även om Olympic hade mest boll så skapade laget inga större farligheter och istället var det KIK som var det bättre laget. Med dryga halvtimmen spelad lyckas BK Olympic ta ledningen i matchen efter en tilltrasslad situation som i efterhand nog kan konstateras ledde till ett felaktigt ledningsmål. Huvudtränare Uffe Jansson var inte nöjd med hemmalagets ledningsmål och gav sin bild kring målet:

-Kevin räddar avslutet men bollen går i en båge över honom. Francis är därefter först till bollen på väg mot mållinjen men när han ska rensa bort bollen och nu citerar jag den assisterande domaren efter matchen ”er spelare är först, sen blir det kropp mot kropp” måste såklart vara i ryggen på Francis så han gör självmål. Huvuddomaren konstaterade också efter matchen kort ”du har nog rätt i vad du säger”, berättar Uffe.

Under pausvilan pratar KIK sig samman och kommer ut med mer tålamod och mer fart framåt. Laget tar över matchbilden och skapar tidigt fyra stycken solklara målchanser som nog borde renderat i minst ett mål framåt.

-Två frilägen, en ribba och ett inspel med en räddning där bollen nog var över mållinjen. När det inte blev mål på någon utav dessa lägen kom istället, inte helt oväntat, 2-0 till Olympic efter en snabb omställning, säger Uffe Jansson.

KIK gick härefter över till en 3-4-3 uppställning för att sätta ännu mer tryck framåt men närmre än ett par lägen kommer inte Kvarnby denna lördags eftermiddag.

-Trots förlusten tar vi ändå med oss en positiv känsla från den här matchen. Det är synd att vi inte förvaltar våra målchanser men på prestationen finns ingenting att anmärka, säger Uffe och avslutar med:

-Jag vill gärna hylla spelarna också som anpassar sig mycket väl efter att jag lanserat ett nytt spelsystem första 60 minuterna och gör det väldigt bra. Nu blickar vi framåt mot nästa match som är hemma på Bäckagård på lördag klockan 14:00.