Inför BK Olympic - Kvarnby IK
2018-05-04 10:55

KIK spelar säsongens första Malmöderby i seriespelet när laget åker till Lindängen för bortamatch mot nykomlingen BK Olympic i division 2 Västra Götalands femte omgång.

Efter att Kvarnby IK haft lite marginaler på rätt sida mot både IS Halmia och Lindome GIF var marginalerna snarare emot KIK i den senaste matchen hemma mot Assyriska BK. Kvarnby IK hade mest boll men var alldeles för passiva och utan aggressivitet. Efter matchen tog huvudtränare Uffe Jansson genast på sig förlusten som tillslut skrevs till 1-3.

-Tydligheten med vad vi ville göra fanns inte där förra helgen och då skapades det en möjlighet att ta egna beslut vilket ledde till att vi blev för trubbiga i de båda straffområdena som tillslut var det som fällde avgörandet mot Assyriska, säger Uffe Jansson.

BK Olympic har efter fyra omgångar skrapat ihop fyra poäng, precis som Kvarnby IK, och kommer till lördagens match med en 2-0 förlust i bagaget från senaste omgången mot topplaget Sävedalens IF.

Redan första helgen i februari stötte Kvarnby IK och BK Olympic samman för första gången detta kalenderår. I Malmömästerskapets gruppspel vann BK Olympic efter matchens enda mål i den andra halvleken med 0-1. Då var Uffe Jansson inte alls nöjd med den första halvleken men gav efter den andra halvleken ändå insatsen ett helhetsbetyg som var precis godkänt.

Tre månader har gått sedan MM-gruppspelet. På lördag tar vi revansch och plockar med oss tre poäng hem!