Matchnummer: 000026012
Samling:12:30
Kvarnby IK - IS Halmia 2-0
2018-04-15 21:21

Halmia skapade flest och vassast chanser sett över hela matchen men det var KIK som satte bollen i nät två gånger om och kunde därmed plocka hem årets första seger.

Matchen inleddes tämligen försiktigt och chansfattigt i lördags eftermiddag på Bäckagårdens IP. Båda lagen såg ut att prioritera försvarsspelet först och främst och ville efter förra helgens förluster inte komma in snett i seriens andra omgång. Efter drygt 25 minuter av den första halvleken tog bortalaget tag i taktpinnen och samtidigt som Halmia spelade upp sig ordentligt tog man över matchbilden totalt.

-Sista 20 minuterna av den första halvleken är en total dominans av Halmia. Delvis för att de själva spelar upp sig men framförallt för att vi tappar alldeles för mycket boll på fel ställe, säger Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK och fortsätter:

-Vi har faktiskt lite flyt som har med oss 0-0 in i paus efter att Halmia haft två bollar i virket och två frilägen som Kevin räddar åt oss.

Den andra halvleken startar som den första hade slutat och Halmia fortsätter att vara det bättre laget på planen. Chanserna är dock inte i närheten av lika heta och KIK försvarar sig bra och tillåter endast bortalaget att komma till avslut från distans eller från kanterna. Efter 70 spelade minuter får KIK till en omställning där Ludvig Johansson gör en fin prestation när han kliver in från kanten och sätter dit 1-0 från distans. Drygt fem minuter senare är ”Ludde” i farten igen och Halmia tvingas stoppa honom med oschyssta medel innanför straffområdet. Den tilldömda straffen förvaltar Oskar Zubac på bästa sätt när han sätter 2-0 och slår spiken i kistan.

-Efter 2-0 målet byter vi system och spelar 4-5-1 där allting handlar om att försvara vårt mål och vår ledning. Vi spelar samlat och smart och håller undan matchen ut. All cred till spelarna som fixar försvarsspelet i slutet galant och vi kan ta hem tre sköna poäng, berömmer Uffe Jansson.

Huvudtränare Uffe Jansson var väldigt nöjd med årets första trepoängare men kunde också erkänna efter matchen att resultatet kanske inte var så rättvist sett till hela matchen och den matchbild publiken hade bjudits på.

-Kevin Alin håller oss kvar i den första halvleken och under den andra halvleken hittar vi med lite flyt en väg att vinna matchen. Idag har vi stolpe in och tar tre viktiga pinnar vilket såklart är oerhört skönt tidigt på säsongen i och med vårt unga lag.