Matchnummer: 000026006
Samling:12:30
Högaborgs BK - Kvarnby IK 2-0
2018-04-10 08:25

Det såg stundtals bra ut i seriepremiären borta mot Högaborgs BK under lördagen men en omställning från hemmalaget, en svacka under första halvleks sista 35 minuter samt en straff förstörde premiären för KIK som förlorade med 2-0.

Kvarnby IK gick till halvtidsvila i underläge 0-2 efter en bra inledning utav halvleken men som raserades när hemmalaget gjorde 1-0 efter drygt tio spelade minuter.

-Högaborg straffar oss på en omställning mitt en bra period då vi var bollförande och pigga, säger huvudtränare Uffe Jansson och fortsätter:

-Resten av halvleken är inte bra, vi tar inte jobbet tillsammans och Högaborg dominerar totalt. Vi borde ha starkare psyke än så och klara av ett baklängesmål.

Innan halvleken var över hade Högaborg ökat på sin 1-0 ledning till 2-0 på en straff.

Under pausvilan pratade KIK sig samman och laget lyfta sig ordentligt under matchens sista 45 minuter. Kvarnby fick mer att säga till om och skapade en hel del vassa lägen.

-Vi hade ett bra snack i paus och gör en ordentlig uppryckning i andra halvlek där vi hittade tillbaka till våra grunder och hade bra tendenser. Trots ett par bra lägen får vi aldrig in en reducering utan en boll i ribban var största möjligheten och Högaborg kan kontrollerat spela av matchen, säger Uffe Jansson och avslutar kort:

-Vi tar med oss den andra halvleken och blickar framåt mot hemmapremiären på lördag mot IS Halmia.