Matchstart:lör 24 mars, 15:00
Plats:Vångavallen
Eslövs BK - Kvarnby IK 2-4
2018-03-26 07:37

Äntligen seger igen för KIK när Eslöv bortabesegrades med 2-4 efter bland annat en mycket fin första halvlek av bortalaget.

Kvarnby IK hade två mindre bra prestationer med sig i bagaget inför lördagens träningsmatch borta mot Eslövs BK. Förlusterna mot både Lödde och Torn var inte på den nivån laget vill ligga och inte alls där tränare Uffe Jansson anser att man bör vara.

-Vi var missnöjda med våra prestationer mot Lödde och Torn. Framförallt med försvarsspelet över hela banan, därför har fokus under den gångna träningsveckan legat på att nöta försvarsspelets grunder, berättar Uffe Jansson.

Den första halvleken i Eslöv var flera snäpp upp gentemot de två senaste träningsmatcherna. Bortsett från några individuella misstag som ledde fram till ett par klara lägen för Eslöv så var det KIK för hela slanten.

-Den första halvleken är riktigt bra av oss. Vi leder välförtjänt med 2-0 i paus sedan Ludde assisterat både Terry och Zubac till målen, berömmer Uffe Jansson.

Halvlek nummer två blir en mer öppen historia och Eslöv kommer in något mer i matchen. Försprånget från den första halvleken släpper dock aldrig Kvarnby på och den andra halvleken slutar 2-2 med ett slutresultat efter 90 spelade minuter till 2-4 för KIK:s favör.

-Matchen är ett stort steg i rätt riktning för oss, säger Uffe Jansson och fortsätter:

-Vi har mer att jobba på i försvarsspelet men det kommer. Anfallsspelet är glädjande då vi gör fyra mål och har utöver det ett antal flera klara chanser att göra ytterligare mål. Nu jobbar vi vidare inför genrepet på långfredagen då vi möter IFK Trelleborg på bortaplan.

Laguppställning Kvarnby IK:

Kevin Alin- Francis Mensah, Max Sääf(57), Axel Olin, Simon Thoresson- Edrisa Jallow, Ludvig Johansson, Emil Grimbe, Alexander Engbe(63)- Terry Adadevoh- Svensson(72), Oscar Zubac (68).

Ersättare: Philip Tran (57), Sebastian Lundin (63), Samir Zadran(68), Bilal Fattah(72).

Träningsmatch

Eslövs BK- Kvarnby IK 2-4 (0-2)

Målskyttar KIK: Terry Adadevoh-Svensson, Oscar Zubac, Emil Grimbe (straff), Bilal Fattah