Plats:Bäckagårds IP
Serie:Malmömästerskapet 2017/2018   Tabell >>
MM: Kvarnby IK - IFK Malmö 1-1
2018-02-13 16:20
Näst sista gruppspelsomgången i MM slutade oavgjort 1-1 mot IFK Malmö. Nu måste resultaten i samtliga matcher gå KIKs väg i sista omgången för att avancemang ska bli verklighet.
Under måndagens MM-match mot IFK Malmö hade KIK redan på förhand bestämt sig för att ägna stort fokus på att sätta ett bra försvarsspel efter att tränarstaben inte varit helt nöjda med detta mot BK Olympic i den förra omgången.
- Utifrån dessa förutsättningar är jag mycket nöjd med vår första halvlek där IFK Malmö inte har ett avslut på mål trots ett lite större bollinnehav än oss, säger Uffe Jansson, huvudtränare Kvarnby IK, och fortsätter:

- Framåt skapar vi inte så mycket, mest på grund av tekniska misstag när vi hade lägen att anfalla. Sammantaget tycker jag 0-0 i paus var rättvist.

Under den andra halvleken har bortalaget fortsatt ett lite större bollinnehav än KIK men med den stora skillnaden att laget nu lyckas vaska fram en hel del fasta situationer. Det är just på en fast situation som måndagens första mål också kommer. IFK Malmö tar ledningen med 0-1 efter en hörna där bollen olyckligt styrs i mål via i Kvarnbyspelare.

Kort efter IFK:s ledningsmål är Kvarnby bara centimeter ifrån att kvittera när Samir Zadran, som kommit in i paus, har ett fint avslut men som går via stolpen och ut. Kvitteringen ska dock tillslut komma. Och ännu en gång sker målet efter en fast situation. KIK vaskar i slutminuterna fram en hörna som Sebastian Lundin levererar på ett fint sätt och där Fitim Miftari är siste man på bollen och kan trycka in ett rättvist slutresultat till 1-1.

- Matchen i sig var ett steg i rätt riktning för vår del och det är det absolut viktigaste för oss just nu att hela tiden utvecklas och ta kliv som ett kollektiv även om vi nu enbart har minimala möjligheter att gå vidare i årets MM, säger Uffe Jansson.