Serie:Malmömästerskapet 2017/2018   Tabell >>
Aktivitetsinfo: MM
MM: Kvarnby IK – BK Olympic 0-1
2018-02-05 08:01

BK Olympic drog det längsta strået i återstarten av Malmömästerskapet och KIK åkte därmed på sin andra förlust i 2017/2018 års MM-gruppspel efter uddamålsförlusten mot Olympic.

Den blivande seriekonkurrenten BK Olympic stod för motståndet när den tredje omgången av MM-gruppspelet spelades i lördags eftermiddag. Och det var bortalaget som inledde bäst i minusgraderna på Bäckagård. Kvarnbyspelarna försökte och jagade mycket boll men istället för att jobba som ett lag var det många gånger som spelarna jagade en och en för att snabbt se sig överspelade av bortalaget.

-Jag är inte nöjd med den första halvleken, berättar huvudtränare Uffe Jansson och fortsätter:

-Vi jobbar inte tillsammans vilket gör att Olympic har ett spelövertag under stora delar av halvleken med också den allra vassaste möjligheten med ett skott i ribban.

Det mållösa resultatet står sig halvleken ut och under halvtidsvilan kommer KIK överens om att försöka bli tightare som lag och agera tillsammans som en enhet. Spelet ser också betydligt mycket bättre ut under den andra halvleken men närmre ett ledningsmål än Alexander Engbes nick som går precis utanför från nära håll kommer aldrig Kvarnby under lördagen. Istället avgör bortalaget matchen med sex minuter kvar att spela när ett distansskott letar sig in bakom den unga och duktiga debutanten Emil Lindstedt, 16 år, i målet. KIK jagar en kvittering i slutminuterna och försöker forcera fram ett mål men det hela mynnar bara ut i ett par fasta situationer som blir resultatlösa.

-Helheten ser bättre ut i den andra halvleken och sammantaget tycker jag at vi tillslut ändå står för en godkänd insats idag. Bra av killarna att lyfta vårt försvarsspel i den andra halvleken även om det inte räckte hela vägen fram, säger Uffe Jansson.

Nästa MM-match väntar redan nästa måndag klockan 18:30 då ännu en seriekonkurrent, IFK Malmö, kommer på besök. Nya tag och ny energi då.