Matchnummer: 000025176
Samling:12:30
IFK Hässleholm - Kvarnby IK 2-3: Division 2 även 2018!
2017-10-16 07:55
Kvarnby IK blir kvar i division 2 även nästa år efter lördagens seger borta mot IFK Hässleholm med 2-3. Det matchavgörande segermålet stod Kvarnbyfostrade Oskar Zubac för som därmed såg till att KIK nästa år gör sin nionde raka säsong i tvåan.

Veckan som gått har stått för tre bra träningar, där vi bland annat förberett oss på att vi ska fixa division 2-platsen på egen hand. Vi sa att vi inte kan lita på att andra ska fixa det åt oss, utan vi behöver kort och gott en poäng. Trots det kände vi att vi inte ska sikta på oavgjort, utan vi ska gå för ledning för att på så sätt skaffa oss marginal!

Till en början är vi ett samlat och vaket lag ute på banan. Vi spelar kontrollerat och bra, och har bland annat två bra avslutslägen från Terry respektive Ali. Med 25 minuter spelade känns däremot IFK Hässleholm skarpare och farligare. De skapar många fasta situationer med exempelvis en nick i ribban. Därutöver skapar IFK även "kaossituationer", bollen far hit och dit och majoriteten av deras avslut blockeras. På grund av detta tryck hoppas vi på att hålla 0-0 halvleken ut.

I den 40:e minuten tar IFK, inte oväntat, ledningen med 1-0 efter en nick på hörna. Efter målet skapar de även en stolpträff samt ett farligt avslut, som hade kunnat resultera i 2-0.

Med 1-0 i paus kändes det ändå helt okej. Vi poängterade vikten av att ha tålamod, att inte drabbas av panik och att vi ska vinna andra halvlek. Därutöver förberedde vi även spelarna på att vi eventuellt kommer chansa i slutet. Vi ser hellre att vi helhjärtat chansar framåt och förlorar med 4-0, än att förlora med 1-0 utan att ens ha försökt!

Fem minuter in i andra halvlek gör Eddie 1-1 efter en nick från Max Westbergs hörna. Därefter blir det ett ställningskrig på planen där båda lagen tar ut varandra, såväl vi som IFK undviker att blotta oss. I den 76:e minuten tar IFK återigen ledningen, då vi oturligt nog råkar göra självmål efter återigen en nick på hörna.

Där och då beslutar vi oss för att gå för en forcering. Dock hinner vi inte gå ner på en trebackslinje förrän Stefan nickar in 2-2 på Alis inspel efter en hörna.

Ytterligare fem minuter senare blir Zubac fri mot målvakten och sätter 2-3 i det bortre hörnet. Härligt att se en så kallad klassisk "tv-puck- hög", där samtliga spelare hamnar på varandra! Dock återstår det 10 minuter av matchen och vi genomför vårt sista byte för att stänga matchen, vilket vi lyckas med.

I och med denna vinst är vi klara för fortsatt spel i division 2 även nästa år! Vi visar även en stark moral då vi vänder både ett 1-0- och 2-1-underläge till vinst, samt att vi är bäst när det gäller. Efter slutsignalen var det härligt att se hur glada alla var, såväl samtliga ledare, styrelsemedlemmar och spelare! Detta var belöningen för allas hårda jobb under den gångna säsongen, och förhoppningsvis ger detta laget bättre förutsättningar till nästa år!