Kvarnby IK - Österlen FF 1-2: Förlust mot Österlen betyder att vi måste ta poäng nästa helg!
2017-10-09 07:36
Med lite flyt och bättre resultat i de tre senaste hemmamatcherna hade kontraktet redan varit säkrat för nästa år. Efter 1-2 i lördags mot Österlen FF kommer allting nu avgöras i sista omgången där KIK behöver en poäng borta mot IFK Hässleholm för att spela division 2 fotboll även 2018.

Lördagens match är jag missnöjd med första halvlek. Jag tycker inte att vi är så kompakta och aggressiva som vi måste vara mot ett spelskickligt Österlen! Det är inte så många 100%-iga målchanser från något håll, men vi har två. Terry har ett friläge efter 1,5 minut som leder till hörna, samt ett skott från Ali som ändrar riktning på en ÖFF försvarare men deras målvakt gör en reflexräddning. Österlen har en 3-4 bra lägen och tar också ledningen 0-1  i 27:e min via ett instick som ger ett friläge. Rättvist 0-1 i paus.

I paus vill jag att vi ska bli aggressivare samt att vara snabbare i passningsspelet!

Andra halvlek blir bättre av oss, men Österlen är bra och spelskickliga. Vi hade en tanke att göra en forcering sista 20 minuterna om vi inte hade nått en kvittering till dess. Nu kommer olyckligt 0-2 i 70:e minuten via en frispark. Jag har inget emot att ÖFF smart sätter i gång spelet snabbt men frisparken ser väldigt billig ut från min position.

Vi bestämmer oss för en sista forcering och visst ville jag att vi skulle få till en snabb reducering. Så blev det inte utan ÖFF har koll! Reduceringen kommer i 86:e minuten då Terry nickar i 1-2. Självklart växte hoppet om en poäng eftersom det även fanns fyra minuters tilläggstid, men tyvärr lyckas vi inte med detta utan matchen slutar 1-2.

Förutsättningarna inför sista omgången är enkla för vår del. Vi behöver poäng då vi utgår ifrån att Nybro och Vimmerby kommer att vinna sina matcher. Jag vet att våra spelare och även vi ledare kommer att göra allt för att vi  ska hålla oss kvar!