Matchnummer: 000025156
Samling:12:30
IFK Malmö - Kvarnby IK 4-1: Förlust i derbyt mot IFK!
2017-09-25 16:00
Efter en svag inledning på matchen spelade Kvarnby IK upp sig betänkligt och var länge med i matchen vid ställningen 1-1. I försök att jag ett ledningsmål kunde istället IFK Malmö ställa om två gånger om och slutresultatet skrevs tillslut till 4-1.

IFK Malmö inleder derbyt bäst och dominerar totalt i 25 minuter. 1-0 kommer efter 15 minuter då vi är alldeles för passiva och deras forward kan lätt komma i genom. Sista 20 minuterna av halvleken kommer vi in i matchen. Plötsligt får vi längre anfall och efter 30 minuter kommer 1-1 av Ali efter inspel från Oscar V. Detta stod sig halvleken ut.

Känslan i paus var positiv då vi trots en dålig start kommit in i matchen och vi var överens om att fortsätta på samma sätt!

Andra halvleks första 25 minuter har IFK mer boll och tar sig runt bra på kanterna med farliga inspel men det blir aldrig några avslut på dem. Vi kommer i genom en gång från kanten men IFK:s målvakt gör en parad på Terrys avslut. Några minuter efter det kommer vi i ett 3 mot 1 läge men Alis inspel stoppas av IFK backen.

Precis när vi börjat få längre anfall kommer två avgörande misstag som IFK straffar oss för. Vi har tryckt upp lite för många spelare i jakten på ett ledningsmål och efter ett bolltapp i höjd med offensivt straffområde, gör Noor Zadran en stark prestation och avslutar i krysset - 2-1 till IFK Malmö. Några minuter senare kommer ett liknande bolltapp och omställningen är skarp och 3-1 är ett faktum. Trots att det känns tungt så gör vi ett sista försök till forcering men det slutar med ännu ett baklängesmål och matchen slutar 4-1 till IFK Malmö!

Nu gäller det att lägga full kraft på en match i taget och första uppgiften är på lördag då vi tar emot topplaget IFK Berga kl 14.00 på Bäckagårds IP!