Matchnummer: 000025149
Samling:12:30
Kvarnby IK - Lunds BK 2-3: Sur förlust efter en stark prestation!
2017-09-18 07:46
Kvarnby tappade en tvåmålsledning med drygt 20 minuter kvar i lördagens hemmamöte med uppflyttningsjagande Lunds BK. KIK håller fortsatt fyra lag bakom sig men poängtappet var otroligt tungt.

Lördagens motståndare är höstens lag i serien, då de tagit sex av sju segrar efter sommaruppehållet. Det var alltså en svår nöt att knäcka!

Matchens första halvlek är generellt ganska chansfattig. Spelet är ändå riktigt bra från vår sida. Vi har bra tålamod, en hel del bollinnehav samt några halvmöjligheter. Det hetaste läget stod Terry för, då han lyckas få en fot emellan när backen försöker täcka hem bollen till målvakten. Han petar förbi bollen, men kolliderar med målvakten när han försöker springa runt honom.

Första halvlek är vi väldigt nöjda med! I pausen snackar vi därför om att fortsätta som vi gjort, ha mod i passningsspelet och att våga vårda bollen.

Inledningsvis i andra halvlek utgår LBK med laget högre upp i planen och börjar därmed sätta press på oss. Vi försöker spela längre och bakom dem, och det blir ett ställningskrig ute på banan.

I 56:e minuten gör vi 1-0. Maciek vinner bollen 6-7 meter utanför straffområdet och drar iväg ett skott samtidigt som han blir tacklad. Bollen går i båge över målvakten och träffar sedan ribban och in i mål. Jag har dock full förståelse för Lunds protester, eftersom domaren blåste i samband med tacklingen. Jag hade alltså inte kunnat säga emot om domaren stått kvar vid sin avblåsning.

Tre minuter senare utökar vi vår ledning till 2-0, efter ytterligare en tillfällighet. Terry slår ett inlägg från kanten som målvakten tappar, som leder till att en påpasslig Zubac kan peta in bollen.

Vi spelar fortsatt bra efter våra snabba mål, men tar ett felbeslut i 68:e minuten. LBK får öppen gata mot mål och kan enkelt placera in reduceringen, vilket gör att de är med i matchen igen!

I samband med detta skapar de även många fasta situationer. Såväl kvitteringen som ledningsmålet kommer till genom hörnor. 2-2 nickas in, medan 2-3-målet görs efter en hörnas efterdyningar.

Vi försöker därefter med en sista anstormning. Folk flyttas upp, men vi får inte riktigt till någon het kvitteringschans.

Vi står för en riktigt bra insats, vilket gör det surt att vi inte ens får med oss en poäng härifrån. Vi tänker fightas vidare och nästa match är Malmöderbyet mot IFK Malmö på Malmö Stadion.