Inför Kvarnby IK - Lunds BK
2017-09-15 11:19
Kvarnby IK tar emot topplaget Lunds BK med fem matcher kvar av årets seriespel. Matchen blir också avslutningen på årets Kvarnbydag.

Efter sex raka matcher utan vinst kom äntligen en efterlängtad seger i den senaste omgången för KIK hemma mot Nybro IF. Efter en fin första halvlek som gick till Kvarnby både på poäng och målmässigt ledde KIK med 1-0. Men andra halvlek skulle bli tuffare. Nybro kom in i matchen och fick den till stora delar dit man ville samtidigt som Kvarnby började söka svåra lösningar och tappade samtidigt initiativet. KIK höll dock undan och rede ut anstormningen från bortalaget och kunde vinna matchen med 2-1.

-Vi hade marginalerna med oss denna gång och tog tre mycket viktigt poäng i jakten på vår division 2 status, kommenterar huvudtränare Uffe Jansson.

Morgondagens motståndare är topplaget Lunds BK som efter en ojämnare vår verkligen har fått upp farten under hösten. Efter sommaruppehållet har laget vunnit sex av sju matcher med bland annat två storsegrar mot IFK Malmö och Vimmerby vilket gör att laget skuggar tätduon, Torns IF och Hässleholms IF, med fem omgångar kvar.

-Med tanke på att ettan och tvåan i tabellen möts denna omgång har Lund verkligen möjlighet att ta upp kampen med dessa lag ända in i slutet, säger Uffe Jansson.