Matchnummer: 000025142
Samling:12:30
Kvarnby IK - Nybro IF 2-1: Otroligt viktiga poäng!
2017-09-11 08:09
Kvarnby IK tog en skön seger mot bottenkonkurrenten Nybro IF under lördagen och skapade tack vare de otroligt viktiga poängen lite marginal neråt till den jagande bottenkvartetten.

Efter sex raka matcher utan vinst, och efter framförallt två svaga prestationer i våra senaste framträden mot Linsdal och Vimmerby, hade vi pratat en del i veckan. Vad måste vi göra bättre och vad måste vi tänka på.

Inledningsvis är vi inne på rätt spår. Vi är aggressiva, jobbar hårt tillsammans och hittar även en del gånger in bakom Nybros backlinje. Vi skapar därigenom lägen, men som dessvärre inte förvaltas! Med ungefär 20 minuters spelande lyfter Nybro sig, och även de står för en del farliga inspel.

Tio minuter senare tar Terry sig runt bra på högerkanten. Bollen spelas in mot straffområdet, där Eddies avslut blockeras av en NIF-försvarare. Avslutet leder dock till en retur som Eddie själv kan slå in! Precis innan halvlek, i den 42:a minuten, drabbas Nybro av en utvisning efter en tuff satsning mot Zubac.

I paus pratar vi om att fortsätta jobba, våga anfalla och göra fler mål samt att vi ska låta de jobba utan boll.

I matchens andra halvlek gör vi dock motsatsen till vad vi nyligen snackat om i omklädningsrummet. Vi söker för svåra lösningar och försöker oss på passningar som såväl dagens väder som planen inte tillåter. Problem uppstår när vi tappar boll som leder till kontringar, och Nybro får på så sätt vittring på oss.

25 minuter in i andra halvlek utökar vi vår ledning till 2-0! Vi får en hörna där Zubac skjuter in bollen i mål efter ett avslutsförsök från Terry.

Två minuter senare, i den 67:e minuten, reducerar Nybro till 2-1, även detta efter en hörna. Viktigt att poängtera är att vi i anfallet tidigare hade haft ett avslut i ribban.

I detta läge hade Nybro två måltavlor i uppspelsfasen, då de bytt in en stor spelare och flyttat upp en storvuxen mittback. Varje anfall de hade blev farligt, och de skapade en del kvitteringslägen. Trots detta övertag gör vi ett stenhårt jobb och lyckas slutligen reda ut det tillsammans!

Nu blickar vi framåt mot Kvarnbydagen då Lunds BK står för motståndet den 16 september kl.14.00!