Kvarnby IK – Asarums IF FK 2-0: Tre sköna poäng innan uppehållet!
2017-06-30 11:17
KIK vann vårsäsongens sista seriematch hemma mot Asarum med 2-0 och kan därmed gå till uppehåll med ganska god mariginal neråt i tabellen inför höstsäsongen.

Matchen mellan oss och Asarum i våras var ett ställningskrig mellan två försvarsinriktade lag. Till onsdagens möte hade vi ett liknande upplägg men ändrade lite i vår offensiv.
Jag tycker att vi för spelet i den första halvleken. Jag kan inte påstå att vi skapar mängder av chanser men vi växer av vårt bollinnehav. Asarum skapar inläggslägen och söker instick mellan vår backlinje precis som vi förväntat oss. Vi gör 1-0 efter 30 minuter då Emil vänder spelet till Ali, som sätter ledningsbollen vid närmsta stolpen. Deras vassaste chans kommer i 42:a matchminuten då Kevin tar ett friläge! Vi är nöjda med prestationen och att leda med 1-0 i paus!

Den andra halvleken blir annorlunda. Första tio minuterna är det ställningskrig därefter är det Asarum som blir mest spelförande. De kommer fram i några nästan lägen men får inte till avsluten. Vi har vassare chanser i vårt omställningsspel då vi har en boll i stolpen och en i ribban. Asarums bäste möjlighet är ett avslut från deras vänstersida som går utanför bortre stolpen, men där det är nära att deras forward hinner fram på den.
Matchen punkteras i 84:e minuten då Fred spelar in en djupledsboll till Besemir som tar sig förbi backen och sätter 2-0, vilket blir slutresultatet!

Otroligt skönt att gå till vila med tre viktiga poäng! Jag tycker att våra spelare har gjort en fantastiskt fin vårsäsong och spelat ihop 17 poäng! Visst har vi en del att utveckla i vårt spel men det är fullt naturligt med tanke på att det är ett helt nytt lag som vi har fått ihop. Fokus har därför legat på att jobba in grunder i spelet samt att få alla att jobba som ett LAG, vilket jag tycker att killarna har tagit till sig på ett bra sätt!

Nu tar vi två veckors ledigt innan vi drar igång inför hösten där vi ska jobba stenhårt för att jaga fler poäng i jakten på nytt division2 kontrakt!