Herr

Lunds BK - Kvarnby IK 2-0: KIK ett nummer för små
2017-06-05 12:02

Finalförlusten i MM till trots, inför bortamatchen mot Lunds BK i lördags hade Kvarnby IK spelat hem sju poäng av de nio möjliga på de tre senaste seriematcherna. På Klostergården gav KIK Lunds BK en hård match men tillslut var KIK numret för små och LBK lyckades vinna med 2-0.

Kvarnby IK inledde matchen starkt och spelade stundtals fantastiskt fin fotboll. Det syntes att KIK spelat upp sig de senaste seriematcherna och laget hade mer självförtroende än vad man hade för 3-4 veckor sedan. Efter den första halvleken var det helt jämnt och halvtidssiffrorna visade 0-0 på resultattavlan.

Matchen var fortsatt jämn i den andra halvleken även om Lunds BK växlade upp något. I början av den andra halvleken stod hemmalagets målvakt för två matchavgörande situationer när han inom ett par minuter först räddade en straff och sedan ett kanonskott från Besemir och höll samtidigt Lunds målnolla bakåt intakt. En annan utgång på åtminstone ett utav de här momenten och matchen hade kunnat få ett helt annat slut. Istället kunde LBK göra matchens första mål när de sätter sin straff efter en timme spelade och med drygt tio minuter kvar av matchen satte Lund spiken i kistan till 2-0.

- Jag tycker vi gör en fin första halvlek men där LBK växer in i matchen efterhand. Vi inleder den andra halvleken bra men straffräddningen och jätteräddningen på Besemirs avslut blir avgörande, säger Uffe Jansson och fortsätter:

- När Lund sen gör 1-0 på straff sätter vi full fart framåt och blottar oss samtidigt bakåt vilket ger LBK en hel del lägen att utöka till 2-0 innan man avgör i den 83:e matchminuten. Om vi hade tagit ledningen i början på andra halvlek kan det bli ett helt annat förlopp men jag är ändå ganska nöjd med vårt spel.

Lunds BK – Kvarnby IK 2-0 (0-0)