Kvarnby IK - IFK Malmö 4-0: Skön derbyseger!
2017-05-30 11:17

KIK tog sin andra raka seger när laget i söndags eftermiddag hemmabesegrade IFK Malmö i Malmöderbyt på Bäckagård med klara 4-0. Kvarnby vann rättvist och var egentligen bäst i alla moment under söndagen. Med sju poäng på de tre senaste matcherna har KIK för stunden hamnat i ett litet vakuum mellan både toppstrid och den absoluta bottenstriden.

Vi inleder första 20 minuterna riktigt bra. Vi visar fin löpvilja och är heta i duellspelet vilket ger oss initiativet i matchen! När 1-0 kommer, Ali sätter en frispark efter 16 minuter, så känns det rättvist! Sista 20 minuterna av halvleken går lika klart till IFK som får ett övertag på mittfältet. Att vi lyckas ha med oss en 1-0 ledning in i paus är vi glada för eftersom Kevin tvingats till 3-4 kvalificerade räddningar!

I paus pratar vi om att fortsätta våga anfalla samt att vi korrigerade vårt samarbete på mittfältet.

Vi får en drömöppning på andra halvlek när vi i 48:e minuten gör 2-0. Ali slår en frispark som Jonthe nickar ner till Besemir som nickar in bollen i öppet mål! När Besemir drygt tio minuter senare kan sätta 3-0 så sänks IFKs kampvilja. Vi kan ganska enkelt kontrollera matchen och i slutminuterna kommer 4-0 då Francis spelar fram Zubac som fastställer slutresultatet.

Otroligt skönt att kunna plocka sju poäng på åtta dagar vilket ger oss arbetsro. Härligt att killarna fick visa upp att vi kan spela en fin fotboll när alla drar åt samma håll!
Nu gäller det att inte sväva iväg utan prestera i varje match fram till uppehållet och förhoppningsvis öka vår poängskörd i jakten på nytt kontrakt!