Nybro IF - Kvarnby IK 0-1: Viktig seger för KIK!
2017-05-26 10:55

Kvarnby IK vinner sin andra match i division 2 Östra Götaland 2017 efter att Stefan Arnshed nickat in matchens enda mål i den 83:e matchminuten. Otroligt viktig och skön seger för herrarna som nu har IFK Malmö att se fram emot på söndag.

Det var ett Kvarnbylag med gott självförtroende efter det sena kvitteringsmålet senast mot Vimmerby IF som åkte upp till Småland under torsdagsmorgonen. Efter en poäng senast var målsättningen nu tydlig om tre poäng i bortamötet mot Nybro IF och en viktig seger på den nedre halvan utav tabellen.

KIK var också laget som öppnade matchen allra bäst. Under den första halvleken äger Kvarnby tillställningen, har full koll på matchen och borde nog haft ledningen i paus. När målen uteblev var det istället Nybro som kunde resa sig något under den andra halvleken då KIK samtidigt fick för stora avstånd mellan lagdelarna.

Chanserna är dock inte de hetaste men det märks tydligt att båda lagen går för seger och är i stort behov av en trepoängare, inte minst för självförtroendets skull och för att en seger skulle innebära ett ganska ordentligt kliv i tabellen. I den 83:e minuten avgörs så matchen när Max Westerberg på en frispark serverar Stefan Arnshed som kan nicka in matchens enda mål och 0-1 till Kvarnby.

- Efter 1-0 målet håller vi undan på ett bra sätt och Nybro hålls borta från vårt straffområdet, säger Uffe Jansson och fortsätter:

- Väldigt skönt att vinna och härligt att se glädjen hos killarna efter matchen!