Inför Nybro IF - Kvarnby IK
2017-05-24 11:21
Ännu en viktig match på den nedre halvan väntar när Kvarnby IK under torsdagen åker upp till Nybro IF för bortamatch på Victoriavallen. Eter sju omgångar har de båda lagen samma poängskörd och segrande lag ges chansen att klättra ett par placeringar i tabellen.

Efter fyra raka förluster (tre i serien och en i DM) kom KIK till den senaste seriemachen i lördags mot Vimmerby IF trots allt med gott mod och stora förhoppningar om tre poäng efter en bra träningsvecka. Efter en sen slutforcering kvitterade KIK genom Terry Adadevoh Svensson i den 91 minuten och var sånär på väg att även avgöra innan domare blåste av. Slutresultatet skrevs tillslut till 1-1 mot Vimmerby IF och efteråt var trots allt huvudtränare Uffe Jansson relativt nöjd.

-Efter vår svaga insats mot Linsdals IF förra helgen var det skönt att ta poäng idag. Framförallt var det skönt att vi fightades som ett lag hela vägen in idag, trots vårt underläge, säger Uffe.

Imorgon går Kvarnby IK återigen för tre poäng och samtliga hoppas på att följa upp den oavgjorda matchen senast med en seger nu istället när Nybro gästas. Hemmalaget Nybro å sin sida har inte vunnit en seriematch sedan seriepremiären hemma mot Hässleholms IF den 9 april. Senast blev det förlust mot det andra Hässleholms laget IFK som också därmed kröp förbi Nybro och Kvarnby i tabellen.

När lagen stötte samman förra året på Victoriavallen var Kvarnby det klart starkaste laget. Seger med klara 0-3 efter en mycket väl genomförd andra halvlek.