Herr

Kvarnby IK - Vimmerby IF 1-1: Sent mål gav oss en poäng!
2017-05-21 17:29

Sent om sidor fick Kvarnby IK igår till en kvittering hemma mot Vimmerby IF. Poängräddare blev Terry Adadevoh Svensson efter en skarvnick på frispark från Max Westerberg på tilläggstid i den andra halvleken. Precis innan slutsignalen var KIK sånär på att få maximal poängutdelning men bollen smet precis utanför stolpen och matchen slutade 1-1. Tack vare kvitteringen räddade dock KIK en viktig poäng i kampen kring det där försmädliga strecket på den nedre halvan av tabellen där sex lag nu ligger inom två poäng.

Efter fyra raka förluster (tre i serien och en i DM) hade vi haft en bra träningsvecka och vårt mål var att ta en efterlängtad vinst. Vimmerby sätter dock full fart från början och via en djupledsboll kommer man runt på kanten och får till ett bra inspel, men Ajdin gör ett bra hemåt jobb och kan störa motståndaren i avslutet. Första tio minuterna går klart till Vimmerby som känns aggressivare. Efter detta tycker jag vi kommer in i matchen och börjar skapa många fasta situationer. Halvleken slutar 0-0 och präglades mer av kamp än av skönspel.

Jag att tycker vi inleder den andra halvleken bra de första 5-7 minuterna, men sen kommer vi in i en fem minuters period där vi gör många tekniska misstag vilket därför ger Vimmerby ett tryck på oss. I slutet av denna, för oss, jobbiga period kommer 0-1. Vi vill ha en frispark på mittplan då Eddie tacklas omkull i ryggen, domaren friar och Vimmerby slår en djupledsboll till ett friläge som ger ledningsmålet för Vimmerby. Några minuter senare gör vi ett byte och går över till att spela 4-4-2 för att skapa mer framåt. Tendensen är samma även i denna halvlek, nämligen att vi skapar många fasta situationer och en går in i mål, men blir korrekt avblåst för knuff. Med ca tio minuter kvar byter vi ut en back och tar in en tredje forward i jakten på kvittering. Det börjar kännas jobbigt när klockan närmar sig 90 minuter, men då får vi en frispark mitt på Vimmerbys planhalva. Max Westerberg slår en fin boll in i boxen och där kan Terry snyggt skarva in kvitteringen i bortre hörnet och matchen slutar 1-1.

Efter vår svaga insats mot Linsdals IF förra helgen var det skönt att ta poäng idag. Framförallt var det skönt att vi fightades som ett lag hela vägen in idag, trots vårt underläge!

Nu väntar ännu en viktig match på torsdag då vi möter Nybro IF på bortaplan!