Herr

Inför Kvarnby IK - Vimmerby IF
2017-05-18 12:36
I ett ganska hektiskt spelschema för tillfället med både seriespel, DM och en stundande MM-final är nästa uppgift för KIK en viktig hemmamatch i seriespelet mot småländska Vimmerby. Det har varit en tung period prestationsmässigt de senaste matcherna för KIK och efter en inledning som ändå bådade gott har resultaten gått i stå.

Den 22 april tog Kvarnby IK en imponerande 2-1 seger mot storfavoriten KSF Prespa Birlik. Efter en första halvlek som var till fördel för bortalaget kom KIK ut som ett nytt lag till den andra halvleken och pressade och stressade sönder Prespa. Därefter har det gått fyra matcher med idel förluster. Efter den tuffa bortamatchen mot Torns IF där hemmalaget avgjorde sent följde en ännu tyngre förlust mot Hässleholm som kunde vinna på en felaktigt dömd straff. Mot Eslöv i DM dominerar KIK så pass mycket under den första halvleken att man bör vinna denna men ett lag i motvind har det ofta lite kämpigare med att hitta nätmaskorna. Senast var förlusten mot Lindsdal och det är där vi står nu.

- Resultaten i förra omgången tyder på att serien håller på att delas i en övre och en undre halva. Givetvis kan lag lyfta sig men just nu är både vi och Vimmerby i de nedre regionerna, säger Uffe Jansson.

Gästande Vimmerby ligger två poäng före Kvarnby i tabellen och kommer närmast från en uddamålsförlust på hemmaplan mot jumbon IFK Hässleholm. Dessförinnan tog laget ett poäng borta mot Lunds BK och dagen innan Valborg hemmabesegrade laget IFK Malmö med 3-2.