Herr

Kvarnby IK - Hässleholms IF 0-1: Tung uddamålsförlust
2017-05-08 11:04

En felaktigt dömd straff blev Kvarnbys fall under lördagen i en typisk noll-nollmatch hemma på Bäckagårdens IP. Gästande Hässleholms IF hängde i och med segern med Österlen, Lunds BK, IFK Berga och Lindsdal i toppen av tabellen.

När man summerar dagens match så känns det som om det var en typisk 0-0 match. I den första halvleken har vi de första 15 minuterna sen kommer HIF i sin första attack och har en farlig nick i stolpen. Vår enda riktiga målchans i denna halvlek var när Eddie sköt från straffområdeslinjen men målvakten fick tag på bollen vid stolproten med en fin räddning.

Andra halvlek ser ut ungefär på samma sätt, nämligen mycket spel på mittplan och mycket kamp! Det blir två stycken skadeavbrott i halvleken där HIF tvingas byta målvakt och lite senare måste vi byta ut Oscar Vilas. Vi har halvlekens bästa målchans några minuter efter målvaktsbytet där Eddie åter går på avslut men tyvärr går bollen stolpe och ut. I den 67:e minuten avgörs matchen när assisterande domaren hittar en hands i vårt straffområde. HIF tar ett avslut från straffområdesgränsen och Jonathan blockar skottet på 1-2 meters avstånd. Jag ser inte var skottet träffar från min position, men om den nu träffar handen så hinner man inte flytta sina händer från det avståndet. När Jonathan visar, efter matchen, ett bollmärke på magen så är det klart att det känns lite tungt! Straffen går i mål via Kevins ben till 0-1. Vi försöker flytta upp spelare för att forcera i jakten på en kvittering men vi lyckas inte få fast bollen på deras planhalva. HIF kan tillslut ganska enkelt spela av matchen och vinna med 0-1.

Idag är jag nöjd med vårt försvarsspel eftersom vi inte släpper till så många lägen bakåt. När det gäller vårt anfallsspel så måste vi bli vassare och rakare mot mål. Känslan är att vi försöker göra en passning för mycket istället för att själva ta avslutet!

Nu väntar en DM match redan på onsdag då vi möter Eslövs BK på bortaplan kl 19.00 innan seriespelet rullar vidare borta mot Lindsdal på lördag.