Asarums IF FK - Kvarnby IK 0-0: Oavgjort i Asarum
2017-04-16 12:50
Efter premiärförlusten senast var 0-0 i den tuffa bortamatchen mot Asarums IF FK ett fall framåt för Kvarnby IK under påskafton. Laget låg under hela matchen rätt i positionerna och bjöd inte hemmalaget på några ytor vilket gladde huvudtränare Uffe Jansson.

Asarum hade inlett med en 0-5 vinst borta i premiären mot IFK Hässleholm, alltså var vi förberedda på en tuff bortamatch.  Vi genomför första halvlek till 100% utifrån vad vi har pratat om. Vårt försvarsspel är stabilt och vårt anfallsspel har bra tålamod och passningsspel. Asarum har ett skott från sin vänsterkant som Kevin gör en fotparad på. Vår bästa möjlighet i halvleken är när Emil får läge i höjd med straffpunkten men tyvärr får han ingen bra träff på avslutet.

Andra halvlek inleds på samma sätt, skillnaden är att vi under de första tio minuterna nu gör tekniska misstag i vårt anfallsspel vilket ger oss alldeles för korta anfall. Jag tycker att Asarum skapar många fasta situationer och har något inspel som är riktigt bra men där finns då inga av deras forwards i boxen i de farliga ytorna. Det är vi som får sista möjligheten då Ali tar sig igenom med 30 sekunder kvar och lägger bollen i burgaveln, men tyvärr på utsidan av nätet och matchen slutar rättvist 0-0.

Jag är mycket nöjd med lagets prestation idag där vi följer vår plan och alla jobbar lojalt för varandra. Skönt för vårt nya lagbygge att få med oss en poäng i en på förhand tuff bortamatch!

Nästa uppgift blir favorittippade Prespa Birlik på hemmaplan lördagen 22/4 kl 14.00 på Bäckagårds IP. En kul och spännande utmaning!